Yksi Suomen pitkäaikaisimmista drag-artisteista Pola Ivanka, eli Mika Tepsa, joilla molemmilla nimillä hän on tehnyt uraa, aloittaa syyskuussa nimeään kantavat klubi-illat. Intiimissä Valtimoteatterissa Helsingin Kalliossa nähdään dragien esittämää livemusiikkia, haastatteluja ja myös keskusteluja yleisön kanssa. Ensimmäinen Pola-klubi on perjantaina 2. syyskuuta ja vahvistettuna on tapahtuma syyskuun neljälle perjantaille, niillä kullakin on eri vieraat.

Klubin pridehenkisessä tunnelmassa nostetaan esiin hyväksyvä ilmapiiri, tapahtumaa kuvaillaan. Se tuo estradille sateenkaarevat elämät haastattelujen ja musiikin kautta. Pola keskustelee vieraiden kanssa yleisöä osallistaen ja mukana on oman elämänsä asiantuntijoita myös esiintyvien taiteilijoiden lisäksi. He tuovat tarinoillaan sekä kokemuksillaan klubille toisenlaista kulmaa elämisestä vähemmistössä ja siitä millaisia valintoja he ovat elämänsä eteen tehneet. Haastateltavia ovat Mira Eskelinen 2.9., Demian Seesjärvi 16.9., Jade Nyström 23.9., Eino Nurmisto 30.9. Klubilla esiintyvät dragit ovat Miss B, Anna-Kari Virranviemä, Sheila, Nikola.

Teatteritila on muunnettu yökerhoksi: ”Yleisö saa nauttia tunnelmasta klubitilaksi muunnellussa teatterissa. Drinkit kilisevät yhteisesti ja kristallikruunu kimaltaa. Illan vieraat ja tähdet sekä yleisö ovat lähellä toisiaan.”

Pola alkoi jo vuosia sitten laulaa itse ja hän haastaa klubila kotimaiset kilpasiskot live-laulantaan. ”Mihin dragit tarvitsevat kaikkea säihkyvää puvustusta ja näyttävää meikkiä?”, hän kysyy. Klubilla kurkistetaan drag-taiteen mentaalisen esiripun taakse – millaisista lähtökohdista ja aineksista suomalaiset esiintyjät on tehty. Pola haastattelee tähtiä heidän tekemistään valinnoista ja yleisön kanssa käydään keskustelua siitä, millaisia virtauksia suvaitsevaisuuden ja monimuotoisuuden kentässä tapahtuu sekä mitä vaikutuksia ne tuovat tähän viihteen ja taiteen lajiin. Illan drag-tähdet laulavat itselleen tärkeitä soolonumeroita, duetoivat Polan kanssa ja heittäytyvät improvisaation maailmaan. Tyyli on kaikille vapaa, iltaa säestää Polan luottomaestro Mikko Mattila, jolla on 20 vuoden yhteistyö Polan kanssa ja häntä voisi kutsua kotimaisen drag-säestämisen edelläkävijäksi – mm. Drag-Leidit Lavalla -konserttikiertue 2019-2020.

Pola-klubi – säihkettä sateenkaaren alla Valtimoteatterissa. Kts. tarkemmat tiedot teatterin sivulta. Esitysten kesto 2 t sis. väliajan. Liput Tiketistä.