Kaksi keskustapuolueen kansanedustajaa, Jonny Cato ja Mikael Larsson viettivät kesähäitään viime viikonloppuna. Vihkiminen tapahtui Surtebyn kirkossa, jonka seurakunnan  kirkkoneuvoston puheenjohtaja Mikael on. Paikkakunta sijaitsee Länsi-Ruotsissa Göteborgin alapuolella.

Kaksikko totesi QX.se:lle kirkollisen vihkimisen olleen molemmille itsestäänselvyys, koska molemmat ovat aktiivisia Ruotsin kirkossa. He kokivat myös tärkeäksi näyttää, että kirkko on kaikkia varten, myös maaseudulla. Tahdon-hetki on tietenkin unohtumaton.

– Mahtavaa! Se oli uskomaton tunne ja fantastinen kokemus jakaa perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa, Jonny kertoo.

– Oli uskomattoman monta upeaa puhetta. Illan päättyminen yhdessä kaikkien ystävien kanssa elävän musiikin ja kaupungin valojen keskellä oli myös uskomaton hetki.

Kahden kansanedustajan avioituminen ei ole aivan tavallista Ruotsissakaan, pandemian aikana niin kävi edellisen kerran.

Miehet kertoivat QX:lle, vielä haluavansa saada perheenlisäystä, mikä ei ole kahdelle miehelle Ruotsissa helppoa ja he toivovatkin hallitukselta uudistuksia.

Vaikka samasta puolueesta, miehet työskentelevät politiikassa eri asioiden eteen. Mikael toimii puolustusvaliokunnassa ja työskentelee Ruotsin puolustuksen vahvistamiseksi. Jonny aikoo syksyllä parlamentin kesätauon päätyttyä jatkaa taisteluaan hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa vastaan ihmisyyden puolesta.