”There is an uptown local train to…”

Kun olet ollut New Yorkissa ja matkustanut siellä metrolla, muistat miehekkään kuuluttajan ääänen. Mutta et sinä, eikä moni muukaan tiennyt, kenelle se kuuluu. Tähän asti.

Bernie Wagenblastin ääni varoittaa matkustajia junien saapumisesta ja neuvoo kohteliaasti ihmisiä: ”Please stand away from the platform edge”.

– Ihmiset tunnistavat ääneni, mutta heillä ei ole aavistustakaan siitä miltä näytän.

Wagenblast on työskennellyt Metropolitan Transportation Authorityn (MTA) palveluksessa vuodesta 2009. Yli vuosikymmenen ajan hänen äänensä on kuulunut New Yorkin metrossa.

Viime vuonna Bernie, tuolloin 66-vuotta, kertoi olevansa trans.

– Olin kokeillut muutaman harvan kerran vuosien varrella, mutta hyvin satunnaisesti ja salaa. Ymmärsin, että tämä ei ole sellainen asia, josta kerrottaisiin, sillä riski joutua kiusatuksi on suuri, sanoi Bernie Good Morning Americalle.

– Ainoa, jolle kerroin, oli vaimoni ennen kuin menimme naimisiin.

Monia vuosia sen jälkeen Bernie kertoi asiasta myös lapsilleen ja heidän lapsilleen, kuka hän todella oli. Matka on ollut pitkä, ja vasta viimeisen vuoden aikana Bernie on ollut julkisesti oma itsensä. Transition myötä hän erosi vaimostaan.

2,4 miljoonaa ihmistä matkustaa MTA:n palveluissa päivittäin.  Bernie kertoo Good Morning Americalle, että työ ”äänenä” merkitsi paljon taloudellisesti ja uran kannalta.

Bernie kertoi todellisesta identiteetistään asuinyhteisönsä kokouksessa. Pian hän sai sähköposteja sekä poliisipäälliköltä, pormestarilta että koulun rehtorilta, jotka kaikki kirjoittivat, että he ovat hänen tukenaan. Jopa Bernien työnantaja MTA jakoi ylpeänä uutisen.

Bernie äänittää edelleen uusia ilmoituksia MTA:lle sillä, minkä hän itse kutsuu  olevan ”the guy voice”, mutta omassa podcastissaan Transportation radio hän puhuu äänellä, joka on nykyään hänen omansa.