Helsingin pride-viikko huipentui eilen lauantaina ennätyssuureen kulkueeseen. Kulkue starttasi Senaatintorilta yhdeltä ja etenki Aleksilta Mannerheimintielle ja siitä Etelä-Esplanadille kurvaten Kasarminkadun ja Neitsytpolun kautta Kaivopuistoon.

Polisiin arvion mukaan kulkueeseen osallistui jopa 100 000 ihmistä, mikä tekee siitä suurimman kulkueen Helsingissä koskaan. Osallistujien määrä myös lähes kolminkertaistui viime vuodesta, sillä 2017 marssijoita oli 35 000. Tämä on merkittävä kokoluokan muutos, sillä Pohjoismaiden suurimman Priden kruunua vuosikaudet pitänyt Tukholman Pride kerää marssimaan noin 45 000 ihmistä, osallistujia katsojineen siellä on ollut 500 000.

Kulkueessa näkyi laajasti translain muutoksen kannatus.

Kaivopuiston puistojuhla täytti puiston äärimmilleen auringonkin lopulta syleillessä juhlakansaa. Helsinki Priden viralliset päätösbileet alkoivat Herensaaren Rannassa kuudelta ja yleisö hellitiin energisillä esityksillä. Illan edetessä lavalla nähtiin Vuoden homot Tuure Boelius ja Saara Aalto ja vieraileva tähti Dana International.