Jade Nyström, 19, osallistui ensimmäistä kertaa Helsinki Pride -kulkueeseen viime kesänä, kun se vihdoin koronavuosien jälkeen jäerjestettiin. Enää hän ei osallistu, kertoivat tänään Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Nyström totesi Iltalehdelle, että Pride ei ole oikea tapa kertoa tärkeästä tasa-arvon asiasta, eikä prideliputuskaan asiaa edistä. Hän kritisoi prideilla ilmenevää ylimielisyyttä ja provosointia. Hän ei pidä siitä, että muita mollaamalla korotetaan itseä.

– Jos ihminen menee Pride-tapahtumaan täysin oikeilla tarpeillaan levittämään tasa-arvoa, se on ok. Mutta mikäli on tarkoitus saada jotain ihmisryhmää alas ja itseään ylös, se ei ole ok, Nyström sanoi Iltalehdelle.

–  Jos meitä sateenkaari-ihmisiä kommentoidaan jollain tavalla, siitä nousee heti myrsky, mutta sitten nämä samat ihmiset tekevät sitä muille, hän selvensi Ilta-Sanomille.

Pridelippujen sijaan Nyström näkisi tasa-arvoa juhlistettavan Suomen lipulla.

Viime viikolla perussuomalaiset tekivät Turun kaupunginvaltuustolle samansisältöisen aloitteen, perusteena mm. pride-liikkeen ajautuminen etäälle sen alkuperäisestä tarkoituksesta.