– Tällä hetkellä kutsun itseäni ”valtakunnan ykköshomoksi” ja ”mielipidevaikuttajaksi”, totesi Eino Nurmisto, 29, Pride-viikolla Ilta-Sanomille.

Somerolta Turun kautta Helsinkiin. Nurmisto on kirjoittanut elämästään blogissaan kohta kymmenen vuotta. Saatat muistaa hänet räävittömistä kommenteistaan liittyen maitomainontaan ja cis-homojen asenteisiin. Näistä ulostuloista voi olla montaa mieltä – ja oltiinkin. Hän oli myös euroviisujen somekommentaaattorina Ylelle. Ja nyt häneltä on juuri ilmestynyt kirja. Opas on luonnollinen jatko nuoren homon kipupisteiden tarkasteluna alkaneelle blogille.

Ylen haastattelussa Nurmisto kertoi aiemmin keväällä, mistä kaikki alkoi. Kotipaikkakunta oli pieni. Someroltakin tavoitti kuitenkin muut homot Qruiserin avulla. Qruiserista löytyi myös ensimmäinen poikaystäviä. Sittemmin netti vei koko miehen ja siitä tuli hänen työnsä.

Nurmisto kuuluu vaikuttajamarkkinointitoimisto Babblerin talliin. Homopojan opas on juuri ilmestynyt ja sen on kustantanut Nemo. Opas antaa neuvoja kaapista tulemiseen ja homoseksiin. Nurmisto ei olisi Nurmisto ellei hän reteästi väittäisi, että kunnon ohjeita homoseksiin ei muualla ole ollut. Ken lukee, päättäköön. Vasta-alkajille kuitenkin varoittava sana, tapoja kaapista tulemiseen ja miesten väliseen seksiin on monia, eikä yleispätevää neuvoa näistä voi antaa. Voi vain jakaa kokemuksia ja esimerkillään ehkä auttaa löytämään sen itselle sopivan jutun. Vain yksi ohje on yleispätevä, kunnioita itseäsi ja muita.

Homopojan opasta luonnehditaan kustantajan (Nemo) sivuilla näin: ”Isovelimäinen opaskirja kertoo kaiken suhteista ja seksistä. Kirja kannustaa olemaan ylpeästi oma itsensä ja käy reippaasti käsiksi käytäntöön. Mukana kysymyksiä ja vastauksia -osio aikuisille ja kavereille.”