Madame Spivy, ensin Madame Spivy LaVoe ja aivan ensin Bertha Levine, (1906-1971) oli amerikkalainen näyttelijä ja laulaja. Hänen uransa alkoi kabareelaulajana ja pianistina kieltolain aikaisissa salakapakoissa ja yökerhoissa, missä hän terävä ja lahjakas esiintyjä sai yleisön suosion lisäksi ystävikseen monia julkisuuden henkilöitä. Spivyä on kehuttu naispuoliseksi Noel Cowardiksi, hän oli taituri koskettimilla ja laulunsa toivat punan herkimpien poskille. Tässä nosteessa hän saattoi avata oman yökerhon. Spivyn laulusta hyvänä esimerkkinä on The Alley Cat (1939), jonka voit kuunnella tästä (linkki Youtubeen).

Spivy’s Roof sijaitsi kattohuoneistossa New Yorkissa vuosikymmenen ajan 1940-1951. Avoimsti lesbo Spivy sanoi, että hän halusi vain paikan missä voisi viihdyttää tyttöystäviään ja sellainen Spivy’s Roofista todellakin tuli, siellä nähtiin paitsi kuuluisia naisia, myös viihdemaailman gaymiehiä: Tallulah Bankhead, Patsy Kelly. Liberace esiintyi siellä. Monet aikalaiset ovat maininneet Spivyn paikan muistelmissaan.

Näyttelijänuralla yökerhomenneisyys näkyin Spivyn rooleissa. Heti 1959 Alfred Hitchcockin tarinoissa, missä hän Speciality of the House jaksossa esittää ravintoloitsijaa, jonka menu koostui asiakkaista. Hän esitti yökerhonpitäjää myös Käärmeennahkatakki elokuvassa 1960, missä nähdään myös Marlon Brando. Frank Sinatran tähdittämässä Mantsurian kandidaatissa 1962 Spivy nähdään unijaksossa sangen rehevänä kukkahatussa ja savukeholkki kädessään. Baarimaailmaa Spivy edusti myös elokuvassa Kaikki Pettää 1962.