Ensi viikolla Cannesin elokuvafestivaaleilla saa ensiesityksensä myös Behind the Candelabra. Elokuva kertoo värikkäästä ja ylenpalttisen vulgaarista visuaalisuudestaan tavaramerkkinsä tehneen muusikko Liberacen viisivuotisesta suhteesta runsaasti nuorempaan mieheen Scott Thorsoniin. Liberacen roolissa nähdään Michael Douglas ja poikaystävää esittää Matt Damon.

Kuva: AP Photo/HBO, Claudette Barius/Scanpix

Elokuvan kerrotaan olevan HBO:n levityksessä tuoreeltaan 26. toukokuuta ainakin Yhdysvalloissa, HBO Nordicin jakelua ei ole vahvistettu. Elokuvan ohjaajan Steven Soderberghin mukaan Hollowood on torjunut Liberace elokuvaa hyvin tehokaasti, sitä on pidetty liian homona.

https://www.youtube.com/watch?v=QqAC1yiIROw

Kukaan ei halunnut sitä, vaikka tarjosimme sitä kaikille, ohjaaja kertoo. ”Kaikki sanoivat, että se on liian homo ja tämä siis Brokeback Mountainin jälkeen, joka ei ole edes yhtä hauska kuin tämä elokuva on. Olin tyrmistynyt”. Siinä ei ollut mitään järkeä, ohjaaja kertoi The Guardianin haastattelussa.

Steven Soderbergh on aikaisemmin ohjannut mm. Elokuvat Ocean’s Eleven ja sen kaksi jatko-osaa, Solaris, Erin Brokovich, Seksiä, valheita ja videonauhaa. Michael Douglas ja Matt Damon ovat molemmat Oscarilla palkittuja.

Katso elokuvan tuore brittitraileri tästä!

Lähde