Helsingin Gayteatteri valmistelee parhaillaan uutta tuontatoa. Nollapiste -82, kertoo gaymaailmaa peruuttamattomasti muuttaneesta AIDS-pandemiasta. ”Pieni Suomikin sai oman kolhunsa tästä, mutta täällä kaukana ei tullut heti ajatelleeksi, että AIDS on todella hävittänyt melkein kokonaisen gay-sukupolven Yhdysvaltojen suurkaupungeista – sen sukupolven, joka kasvoi Make Love, Not War -sloganin hengessä”, kuvaillaan tulevaa tuotantoa teatterin sivuilla. Se on 15 vuotta täyttävän teatterin 21. tuotanto.

Mutta Helsingin gayteatterilla on nyt hankaluuksia saada näyttelijöitä.

– HGT etsii joukkoonsa jäseniä. Pari kertaa on jo huhuiltu, mutta viesti ei ole tavoittanut. Ei hätää! Vielä pääsee mukaan, HGT:sta todetaan ja kannustetaan palaamaan sosiaaliseen elämään.

– HGT tarjoaa teatraalisen matkan 1970-80 – lukujen New Yorkiin!

– Miltä maistuisi esiintyminen lavalla tai musisoimassa, tekniikassa, maskissa, puvustuksessa, lavastus- ja tarpeistotyössä, avustajana… Katsotaan, miten sinun taitosi saa parhaan tavan tulla esille!, maanittelee Nollapiste -82 dramatisoinnista vastaava ja sen toinen ohjaaja Mikko Autio. Toinen ohjaaja on Jarno Pimperi.

Kaikki kiinnostuneet voivat poiketa ensi maanantain 21.2. klo 18-21 kokoontumiseen missä näytelmä esittellään ja luetaan. Kokoontumispaikkana on Bear Park Cafe, Agricolankatu 13 Helsingin Kalliossa.

– Tekstiin tutustumisen jälkeen voi jo esittää oman toiveen roolista ja muusta! Harjoitusaikataulu keväälle käydään myös tuolloin.