Tom Ford on kuusikymppinen (s. 27.8.1961) amerikkalainen muotisuunnittelija ja elokuvaohjaaja. Hän syntyi Austinissa Teksasissa, mistä hän muutti teini-ikäisenä New Yorkiin opiskelemaan sisustussuunnittelua Parsons The New School for Design oppilaitokseen. NYC:issä hän kävi myös Studio54 discossa ja ystävystyi niin sen omistajien kuin kanta-asiakkaidenkin kanssa – ja siellä hän ymmärsi olevansa gay. Viimeisen opiskeluvuotensa Ford opiskeli muotia ja teki harjoittelunsa Pariisissa.

1990 Ford muutti Milanoon aloittaessaan työnsä Guccilla, joka oli silloin konkurssin partaalla. Mutta Ford onnistui Cuccin (ja sen ostaman YSL:n) vuosinaan kääntämään suunnan ja hänen lopettaessaan 2004 oli Guccin arvo yli 10 miljardia dollaria. Seuraavan vuonna Ford lanseerasi omaa nimeään kantavan vaatemerkin.

Mutta Tom Ford ei ole tunnettu vain muotisuunnittelijana, hän on myös elokuvaohjaaja. Hänen esikoisohjauksensa oli Single Man 2009, sen pääosassa nähdään Colin Firth, joka sai roolistaan oscarehdokkuuden. Elokuvassa käytetään kokonaisvaltaisesti Fordin oman vaatemerkin Tom Ford Menswearin asuja. Mutta niin teki myös Daniel Craig roolissaan James Bondina. 2015 Ford ohjasi elokuvan Nocturnal Animals, pääroolissa on Jake Gyllenhaal.

Ford oli naimisissa itseään 13 vuotta vanhemman Richard Buckleyn kanssa, joka kuoli 2021, hän oli journalisti ja Vogue Homme Internationalin entinen päätoimittaja. Heistä tuli pari 1986 ja heillä on sijaisäidin avulla saatu poika Alexander John ”Jack” Buckley Ford. Tom ja Alexander asuvat nykyään eri puolilla, kotipaikkoinaan New York, Los Angeles, Santa Fe ja London.

Tom Fordilla on 500 miljoonan dollarin omaisuus ja hän on suorapuheinen demokraatti. Hän osallistui Obaman vaalirahoituksen keräämiseen ha äänesti Hilary Clintonia 2016 vaaleissa.

On sanottu, että Ford toi mainoskampanjoillaan ja vaatemallistollaan seksikkyyden takaisin muotiin ja hänen on sanottu olevan ”seksin kuningas” ja ”the straightest gay man in the world”. Ford on tunnettu myös poseeraamisestaan julkkisten ja mallien kanssa mainoskampanjoissaan. Ja kylvyistään. Sanotaan, että hän ottaa viisi kylpyä päivässä.