Kuudes päivä helmikuuta – eli tämän viikon maanantaina – tasan 40 vuota sitten erään laulajan elämä muuttui. Scorpio Sound Studiolla Lontoossa hän levytti kappaleen, jolla saisi ensimmäisen hittinsä. Se olisi myös kappale, joka murtautuisi gay-klubeista suuren yleisön hitiksi.

Ian Anthony Stephensin tekemä ja tuottama ja Hazell Deanin esittämä gay anthem Searchin’ I Gotta Find A Man äänitettiin 6.2.1983. Siitä tulisi yksi suurista uuden HiNRG musiikkigenren hiteistä, kappale, joka sopi miksausteknisesti hyvin yhteen toisen samanlaisen Miquel Brownin So Many Men So Little Time kanssa. Kuten jo kappaleiden nimistä ja etenkin sanoituksista voi päätellä, kyseessä on miesjahti; lisää lisää, uutta ja parempaa ja viirilimpää. Kuvasto, joka on hallitseva stereotypia gaymiehistä tänä päivänä. Astelema ei suinkaan tullut päivänvaloon vasta talvella 1983, vaan se oli jo 1970-luvulla discokuumeen aikana vallitseva teema aivan alusta asti; disco, vapaa seksi ja huumeet. Tosin, HiNRG oli lähtökohtaisesti ja selkeämmin suunnattu gaymiehille. Seikka, jota monen on vaikea niellä yhä tänä päivänä.

Hazell juhlisti uransa mullistaneen kappaleen äänityspäivää sosiaalisen median päivityksellä. Useimmat kommentit olivat täynnä nostalgiaa ja kiitosta artistille, mutta joillekin oli mahdotonta hyväksyä, että kyseessä oli nimenomaan miesten miehenkaipuusta kertova ja gaymiehille alunperinkin suunnattu kappale, ei jotain mitä gay-yleisö olisi ottanut omakseen, kuten oli esimerkiksi Donna Summerin hittien laita.

Hazelista tuli Searchin’ kappaleen menestyksen myötä HiNRG-ajan queen ja hän teki suuren määrän hittejä. Hän myös esiintyi ahkerasti gay-klubeilla. Hän on muistellut aiemmin esiintymisään tuon ajan kuuluisan superklubin Lontoon Heavenin lavalla. Miten niin täysi klubi tyhjeni aids-kriisin iskiessä varjoksi entisestään ja miten muut artistit karttoivat sitä peläten saavansa tartunnan pelkästä läsnäolosta. Hazell ei hylännyt ydinyleisöään, vaikka olisi voinut. Hän on itsekin hlb- ja hlbtq-aktiivi yhä tänä päivän, vaikka jäikin juuri eläkkeelle esiintymisistä, studiosta tosin ei.

Hazell kuvasi jäärien väitteitä, siitä että Searchin’ ei olisi ollut nimenomaan gaybiisi nokkelasti: ”Keskustelu siitä on sama kuin tappelisi äidin kanssa siitä, missä hänen lapsensa on syntynyt”.

Hazell korostaa, että Searchin on 100% gaybiisi, joka hitaasti siirtyi gayklubeilta valtavirtaan. Hän kutsui kappalettaan lapsekseen.

”Jos tämä beibi olisi ihminen, hänellä (HE) olisi päällään ruutupaita. Hänellä olisi viikset. Hänellä olisi musta nahkatakki … Hän tanssisi korokkeella jock strapeissa pyörien”.

Kuten Hazell toteaa, faktoja ei pidä vääristellä, koska näkyvyydellä on merkityksensä.

”Jotkut biisit ovat gay. Kestä se”.