Betty Fvck järjestää prideviikolla Dragia-nimisen tapahtuman. Tapahtuma on sekä show, että kilpailu, jossa koko dragin kirjo on läsnä. Myös yleisön joukosta voi päästä palkinnoille, sillä paras dragasu palkitaan. Lipunmyynnin yhteydessä kehotetaankin pukeutumaan.

Betty Fvck kertoo QX:lle, että Dragia eroaa totusta drag queen -kilpailuista. Osallistujia on yksitoista, jotka kukin edustavat Suomen moninaista dragskeneä. Tapahtumassa nähdään eri tapoja olla drag.

– Tapahtumaa ei voi verrata [Miss Drag Queen -tyyppiseen kilpailuun]. Tapahtuma ei rajoitu cis-miehiin imitoimassa naisia iltapuvussa. Me olemme enemmän kiinni siinä, mitä maailmalla tapahtuu: Drag on jokaiselle ja kaikki dragin muodot ovat päteviä. Tämä näkyy nimessäkin, Dragia tarkoittaa drageja. Meillä on cis- ja transsukupuolisia drageja ja myös ei-binäärejä. Meillä on drag queenja ja drag kingejä, drag monstereita, Beauty Queen, klovni, gootti, mitä vain! Kaiken kauneus on monimuotoisuudessa ja yhteisöllisyydessä.

Dragiassa sen 11 osallistujaa esiintyy talentshowssa omalla esityksellään. Heistä tuomaristo valitsee jatkoon neljä parasta. Nelikko joutuu kamppailemaan keskenään lipsync-taistossa, josta jää vain yksi voittaja, hän saa tittelin Mx Dragia 2022, pokaalin ja 300 euron rahapalkinnon.

– Tuomaristossa on Suomen ja maailman merkittävimpiä queerartisteja. On Chris Oh (Mr Gay World, Best boylesque), Odette Hella’Grand (Swiss Drag artist), Lady Laverna (Art director) ja Autuas Ukkonen (Fashion designer).

– Voittajan täytyy valloittaa yleisön ja etenkin tuomariston sydämet lahjoillaan ja ainutlaatuisuudellaan.

Betty Fvck

Betty Fvck kertoo odottavansa hyvin moninaista showta; tanssia, lipsynckaa ja glamorööröösiä strippausta, friikkisirkusta ja punk rokkia.

– Siellä on paljon yllätyksiä! En voi paljastaa niitä nyt. Se joka tulee paikalle, näkee!

Betty Fvck on järjestänyt queer-taidetapahtumia Suomessa viimeiset kolme vuotta ja hän kertoo aikaisemmin tuottaneensa myös vastaavan suuren yleisön tapahtuman.

Dragia Kulttuuritehdas Korjaamolla perjantaina 1. heinäkuuta klo 18. Dragian jälkeen alkaa heti Extravaganza Queer Gala, jossa esiinty kansainvälisiä tähtiä muiden muassa Dragian tuomaristossa olevat Chris Oh ja Odette Hella’Grand. Lisätiedot ja liput Tiketistä.