Sunnuntaina Candy Licious luki jälleen satuja lapsille Wienissä. Äärioikeistolaiset ja anti-queerit mobilisoivat vastarintaa estääkseen tapahtuman ja käyttääkseen satujen lukemista lapsille alustana vihamielisyyden levittämiseen hlbtq-ihmisiä vastaan.

Äärioikeistolaiset ryhmät ovat mobilisoineet vastustusta sadunlukua useiden viikkojen ajan. Se on johtanut useisiin mielenosoituksiin, myös vastamielenosoituskseen äärioikeistolaisia ​​vastaan.

Päivinä ennen tapahtumaa poliisia on syytetty siitä, ettei se ole kiinnittänyt tarpeeksi huomiota lasten ja perheiden turvallisuuteen sunnuntain tapahtuman aikana, Queer.de raportoi.

Sadunlukemisen vastustajia on värvätty erilaisista Itävallan äärioikeistolaisista ryhmistä, kuten identitääriset ryhmät, avoimesti uusnatsit, kristilliset fundamentalistit ja koronarajoituksia vastustavista, jotka ovat sittemin muuttuneet queer-vastaisiksi. FPÖ, joka Politicossa julkaistujen viimeisimpien vaalikyselyiden mukaan on selvästi suurin puolue, on kuin Ruotsinssa ruotsidemokraatit, jotka osallistuvat kampanjaan satuja lukeviea drag queeneja vastaan. Suomessa perussuomalaisista ja kristillisdemokraateista on vastustettu drag queenien satutunteja (toim. huom.)

Bewegung Österreichin identitääristit ja heidän johtajansa Martin Sellner ovat ilmoittaneet ”mielenosoituksesta lapsille suunnattuja fetissiesityksiä  ja globohomoa vastaan”, jälkimmäinen tarkoittaa  salaliittoteoriaa maailmanlaajuisesta queer-agendasta. He haluavat puuttua asiaan lopettaakseen sen, mitä he kutsuvat ”valtavaksi lasten hyväksikäytöksi”, ja väittävät, että he ”eivät aio katsoa sivusta, kun lasten sielut altistetaan moiselle perversiolle”.

FPÖ haluaa jopa kieltää satujen lukemisen drag queeneilta lasten läsnä ollessa, kuten jotkin republikaanien hallitsemat osavaltiot Yhdysvalloissa. FPÖ:n johtaja Wienissä, Dominik Nepp,  on tunnuslauseen ”suojele lapsia – lopeta transpropaganda” alla ottanut esille kiellon säätämisestä Itävallan osavaltioiden parlamenttien maapäivillä.

Konservatiivisesta ÖVP-puolueesta on Queer.de:n mukaan kansanedustaja Caroline Hungerländer  todennut, että on olemassa ”kaksi biologista sukupuolta” tarkoittaen samalla, että satujen lukeminen dragissa ”ei sovi tehtäväksi viisivuotiaiden lasten edessä”.

Äärioikeistolaiset ryhmät väittävät, että tällaiset tapahtumat johtavat ”varhaiseen seksualisointiin” ja siten ”lasten värväämiseen”. Drag queen -esitykset, seksuaalinen transvestismi ja transsukupuolisuus sekoitetaan tarkoituksella yhteen luoden väite siitä, että lapset altistuvat seksuaaliselle toiminnalle.

Samaan aikaan kun äärioikeistolaiset kokoontuvat, järjestetään vastamielenosoitus viestillä ”Wien on queer, Dragshow ei ole rikos”. Poliittisesti sekä sosiaalidemokraatit että vihreät ovat vastustaneet FPÖ:tä ja äärioikeistoryhmien kampanjoita satujen lukemista vastaan.

Tapahtumapaikka Wienin Rosa Lila Villa on hlbtq-keskus, joka on ollut olemassa jo yli 40 vuotta siitä lähtien, kun talon valloittivat hlbtq-aktivistit.