Tiistai-iltana lokakuun alussa 1997 tehtiin historiaa osoitteessa Annankatu 32. Helsingin Kampissa yökerho Don’t Tell Mamassa, kuten DTM tuolloin vielä nimeltään oli, järjestettiin ensimmäinen virallinen Miss Drag Queen -kilpailu. Sen järjesti ravintolanjohtaja Riitta ”Ritu” Suominen yhdessä Jan Antinin kanssa, joka toimi baarimikkona.

Tapahtuman juonsi teeveestä tuttu drag queen Sirkka Tälli. Osallistujia olivat Miss SalsaIrma Divine, Miss Maj-BrittHeikkiMiss Sonya, Miss Valerie. Mukana kisasi myös kaksi osallistujaa, jotka useimmat muistavat vielä tänäkin päivänä Mega-Paula ja Miss Pola Ivanka.

Heti alusta asti Miss Drag Queen -kilpailulla oli julkkiksista koostuva tuomaristo. 1997 siinä oli Taru Valkeapää, Juha Föhr, Vera Olsson, Harri Paananen, Riitta Suominen sekä Les Femmes drag-ryhmästä Morgan.

Don’t Tell Mamasta oli jo 1997 mennessä tullut trendikäs bilepaikka ja muiden muassa tv-julkkiksia kuten Taru Valkeapää näkyi usein sen asiakkaissa.

Kilpailun voitti Heikki tuolloin ajankohtaisella Linda Lampenius imitaatioallaan, hänestä tuli Miss Drag Queen 1998. Hän sai voittonsa myötä runsaasti keikkoja.

Helsingin Sanomat uutisoi kilpailusta isohkolla kolmasosan sivun kokoisella jutullaan keran kahden valokuvan. Jutussa todetaan, että drag queenia ei tule sotkea transvestiittiin, kuten yleisesti tehdään ”naiseksi pukeutuva gay on eri asia kuin drag queen”. Jutussa näkyy myös 90-luvulla noussut queer-tutkimus johon viittaa jutun toteamus ”lesbo- ja feministiyhteisöt ovat drag-kriititisiä, koska ne näkevät dragin esineellistävän naisen”. Tulkintaa voi pitää jopa homovastaisena. Seuraavassa lauseessa todetaan dragin sukupuolirooleja kyseenalaistava merkitys, missä ollaan lähempänä drag queen -ilmaisun merkitystä gay-kulttuurissa. Drag queenit tekevät imitaatioillaan kunniaa esittämilleen naisartisteille ja viihdettä siitä, se voi olla piikikästä, mutta pilkkaa se ei ole.

Miss Drag Queen –kilpailu jatkui seuraavina vuosina ja 1999-2005 sen järjestivät ja myös juonsivat yhdessä Riitta Suominen ja Mega-Paula, joka toimi myös apulaisravintolapäällikkönä. Mega-Paula juonsi DTM:n ravintolapäällikön vaihduttua kilpailua yksin vielä 2006-2007, kunnes aloitti oman drag-kilpailunsa Drag Show Artist, joka on jatkunut yhä edelleen.

Miss Drag Queen tittelin ovat  voittaneet sittemmin monet näkyvän uran tehneet drag queenit; Jarkko Valtee 2000, Jukka Kuronen 2001, Divet 2004, Cristal Snow 2006, Nikola 2007 ja 2008 parhaillaan Priscilla-musikaalin yhdessä päärooleissa nähtävä Clarissa Jäärni.

Miss Drag Queen 2008 -kilpailua avatessaan DTM:n uusi ravintolanjohtaja Markku Valtanen heittää drag-kilpailujen välisen mittelön paljastavan piikin omalle tielleen lähteeneen Mega-Paulan suuntaan toivottaessaan yleisön tervetulleeksi seuraamaan ”Suomen ainoaa, virallista oikeaa” Miss Drag Queen -kilpailua. Homodraamaa oli ilmassa. Toinen kilpailuista joutuisi pian väistymään.

Miss Drag Queen kilpailut on viimeksi järjestetty 2013, mutta tavaramerkki on yhä olemassa. Viimeinen hallitseva Miss Drag Queen on siis saanut pitää kruununsa jo 10 vuotta, hän on nyt hyvin ajankohtainen  tv-kasvo Christoffer Strandberg aka Bloody Mary.

”Pitää olla uskottava. Queenin pitää osata esiintyä” totesi tuomariston jäsen Juha Föhr.