Uma Thurman esittää Yhdysvaltain presidenttiä, jolla on poika Alex, biseksuaali. Englannissa on prinssi Henry, gay. Alex ja Henry ovat tavanneet, mutta eivät pidä toisistaan, päinvastoin, he inhoavat toisiaan isosti. Tämä huipentuu  (kakku)tappeluun julkisessa tilaisuudessa – ja kyllä, rakkaus alkaa rähinästä myös tällä kertaa.

Mutta kestääkö nuorukaisten rakkaus antiikkiset perinteet, yleisen mielipiteen ja lähestyvät presidentinvaalit.

Kaikki elokuvassa on aluksi typerää. Kaikki. Tapahtuu yllätyksiä, mokia, on haukottelua, koko elokuva tuntuu farssilta. Siinä ylinäytellään reippaasti ja niin rasittavasti, että aloin kurkottaa kohti kaukosäädintä sammuttaakseni television.  Kaikki on ylinäyteltyä – pahin on Alex. Jos hän nauraa, hän nauraa, jos hän on yllättynyt, hän on todella yllättynyt, jos hän on liikuttunut, hän on todella liikuttunut. Ja jokaisessa kohtauksessa elokuvan ensimmäisessä osassa hän kantaa reppua, jotta me katsojat todella ymmärtäisimme, että  ”Alex on nuori kaveri”. Mutta kun kaveri ei voi edes kävellä tai istua luonnollisesti ilman, että menee ylinäyttelyksi. Jopa Uma Thurman on kuin c-luokan näyttelijä.

Mutta… elokuvan puolivälin jälkeen, kun nuorukaiset suutelevat ensimmäistä kertaa, meno muuttuu ja  elokuva nousee nollatasolta kolmoseen. Vakavuus saa tilaa, kaikki rauhoittuu, kukaan ei kompastu, rakkaus kukoistaa ja roihuaa.

Toivon vain, että näin olisi ollut aivan alusta alkaen. Että tarina olisi otettu vakavasti. Koska se on mielenkiintoinen tarina! Mitä olisi tapahtunut, jos presidentin poika todella rakastuisi Englannin prinssiin?

Elokuvassa on joitakin hauskoja repliikkejä, erityisesti presidentin assistentilla Zahralla, mutta myös Alexin parhaalla ystävällä Noralla. Kuten, kun Alex pohtii hänelle, onkohan prinssi Henry gay. Nora vastaa: ”He is first50rows-of-a-Gaga-concert kind of gay”.

Prinssiä ja presidentin poikaa näyttelevät Nicholas Galitzine ja Taylor Zakhar Perez, kaksi heteroa, jotka eivät ole ennen tehneet isompia rooleja. Verkossa voi lukea vihaisia ​​kommentteja roolituksesta, että kahden heteron näyttelijän annettiin tehdä gayroolit. Tässä tapauksessa haluaisin mieluummin nähdä kaksi hyvää näyttelijää gayrooleissa. Sillä kirja ja tarina ansaitsevat paremman kohtalon kuin tämä.

Red, White & Royal Blue on katsottavissa Amazon Primella.