Yhdysvaltalaisen televisiosarjan Prison Breakin tähti Wentworth Miller tuli eilen kaapista ja kieltäytyi osallistumasta venäläiselle elokuvafestivaalille.

 

Kuva: Matt Sayles/Scanpix

Näyttelijä Wentworth Miller oli kutsuttu Pietarin filmifestivaalille, mutta hän kieltäyi kutsusta. Kirjeessään festivaalin johdolle Miller kirjoittaa, että homomiehenä hän on erittäin surullinen kehityksestä Venäjällä ja siitä kuinka hallitus homoseksuaaleja kohtelee. ”Tilanne ei ole millään tavalla hyväksyttävissä enkä voi hyvällä omallatunnolla osallistua tapahtumaan maassa, jossa minun kaltaisiltani ihmisiltä järjestelmällisesti kielletään oikeus elää ja rakastaa avoimesti”.

Wentworth Millerin kirjeen lopussa mainitaan hänen jäsenyytensä amerikkalaisessa homo-oikeuksien järjestössä GLAADissa, joka on ollut erittäin aktiivinen Venäjä-kysymyksessä viime aikoina.

GLAADin edustaja Wilson Cruz on tyytyväinen Wentworth Millerin ratkaisuun ja sanoo tiedotteessaan, että Wentworthin tuki on vahva viesti kaikille venäläisille seksuaalivähemmistöihin kuuluville ”te ette ole yksin”.

Wentworth Miller esitti Foxin TV-sarjassa Prison Break, joka esitettiin Suomessa MTV3-kanavalla nimellä Pako, tatuoitua vankia Michael Scofieldiä vuosina 2005 – 2009. Sittemmin Wentworth Miller on nähty Nicole Kidmanin tähdittämässä elokuvassa The Human Stain (suom. Ihmisen tahra), Resident Evil: Afterlife ja häneltä on tulossa elokuva The Loft. Kirjeessään Pietarin filmifestivaalin johdolle Wentworth Miller pahoittelee vierailinsa peruuntumista myös venäläisten juurtensa vuoksi.

Aiheesta kertoi QX.se