Poikabändi Union J on yksi yhtye lisää brittiläisen X-Factorin kautta läpilyöneiden joukkoon. Ja tietysti yhtyeessä on yksi homo…

 

 

 

Jaymi on kuvassa taaimmaisena, JJ istuu oikealla.

 

One Directionin, Olly Mursin, Cher Lloydin, Jedwardin ja Little Mixin jälkeen tulee Union J. Ja kuten kaikilla itseään kunnioittavilla poikabändeillä, on heillä yksi homo bändissä, Jaymi Hensley. X-Factor -karsintojen alkaessa ryhmä oli trio, mutta X-Factor -tuomari Louis Walshin mielestä bändistä puuttui sitä jotain ja vaati George Shelleyn ottamista mukaan. Ja sillä tiellä he ovat. Nyt, hittisingle Carry Youn jälkeen, he julkaisevat debyyttinsä Union J:n.

Miksi kaikilla poikabändeillä on homojäsen?

Jaymi: Gays rock! Jonkun on pakko olla homo, jotta bändi olisi hyvä.

X-Factor -vuotenne näytti olevan silkkaa Pridea…

Jaymi: Kyllä, se oli suuri gayvuosi X-Factorille Jade Ellisin, Lucy Spragganin, Rylan Clarkin ja minun kanssa. Luulen sen olleen gayrunsain vuosi koskaan, mikä on tietysti siistiä.

Osa tähdistä pitää matalaa profiilia, eivätkä kerro suuntautumisestaan vasta kuin hyvin myöhään. Oliko itsestään selvää, että kertoisit olevasi homo?

Jaymi: Kyllä, olen ollut homo jo 14-vuotiaasta asti, joten se ei ollut mikään juttu. En halunnut piilottaa itseäni ja välitin vain oikeastaan siitä, ettei perheestäni olisi rasittavaa, jos saisin negatiivista palautetta. Mutta kaikki meni hyvin. Halusin näyttää pystyväni olemaan mukana ohjelmassa yhdeksän viikkoa, ilman että minun tarvitsisi puhua siitä, ja kun tekisin sen, ei se olisi suuri juttu. Ja niinhän se meni.

Olitte vastikään brittiläisen Attitude -homolehden kannessa; tarkoittaako se, että yhä useammat homot tulevat keikoillenne?

JJ: Haha. Nojaa. Emme tehneet aivan McFlyta ja riisuutuneet alasti, kuten heillä on tapana tehdä Attitudessa. Olemme vielä liian hinteliä sellaisiin kuviin (nauraa).

Onko teillä monia homofaneja?

Jaymi: Kyllä, ainakin toivon niin. Luulen nuorille homoille olevan hyväksi, kun meidän kaltaistemme bändien kautta ilmaantuu nuoria esikuvia. Se poistaa draamaa koko ulostulemisen jutusta, kun olemme kaikkialla.

Mitä pidätte ruotsalaisesta musiikista?

JJ: Rakastaisimme yhteistyötä Agnesin kanssa! Rakastamme Release Metä. Ja Loreen on taitava. Näin hänen euroviisuvoittonsa Euphorialla. Hän on maagisen hyvä artisti.

Voisitteko itse edustaa Iso-Britanniaa Euroviisuissa?

Jaymi: Ei, inhoan häviämistä, enkä haluaisi ottaa sitä riskiä miljoonien katsojien edessä.

Teksti: Ronny Larsson. Ilmestynyt marraskuun QX-lehdessä. Käännös: Katja Mentula.