Simo Heiskanen

TANSSITEATTERI GLIMS & GLOMS ALOITTAA 15. JUHLAVUOTENSA SUKELTAMALLA SUKUPUOLI-IDENTITEETIN ALKULÄHTEILLE

 

Vuosi 2014 on Tanssiteatteri Glims & Glomsin toiminnan 15. vuosi. Juhlavuoden aloitti helmikuun 6. päivä Musiikkiteatteri Kapsäkissä ensi-iltansa saanut, koreografi-tanssija Simo Heiskasen ja muusikko Mari Kätkän Nom de Plume -kabaree.

Kabaree-ilta kulkee Jacques Brelin, Friedrich Hollaenderin ja Kurt Weillin klassikkosävellysten viitoittamana ihmisyyden ja sukupuoli-identiteetin alkulähteille.

Simo Heiskanen silinterihattuisena miehenä etsii omaa sisäistä kuvaansa, esittelee löytöjään anteliaasti ja heittäytyy rohkeasti äärimmäisiin tunnetiloihin ja tulee samalla paljastaneeksi pikkurikollisen taustansa. Mari Kätkä, vinksahtaneena goottihanuristina, seurailee parhaansa mukaan tätä mielenliikkeiden vuoristorataa ja viheltää ajoittain pelin poikki.

Nom de Plumen silinterihattuinen karikatyyrihahmo syntyi vuonna 2011 ensiesitettyyn, Heiskasen Amatöörit –tanssiteokseen ja jäi elämään omaan elämäänsä ja kehittymään eteenpäin.

” Olen opiskellut laulamista viimeiset kuusi vuotta ja löytänyt aivan uuden lähestymistavan hengittämiseen, rentouteen, kehonkuvaan; kehon ja mielen yhteyteen.

Kabaree on ollut aina lähellä sydäntäni; Kuuntelin aikoinaan Helsingin kaupunginteatterin Brel-illan taltioinnin puhki. Illan ohjelmassa on klassikkosävelmien lisäksi harvemmin esitettyjä kappaleita, sekä yllätyksiä, joiden uskon uppoavan yleisöön.” – Simo Heiskanen

Simo Heiskaselle ajatus esityksestä, jossa laululla on nyt suurempi osa kuin tanssilla, ei siis ole vieras. Heiskanen on aiemmissa tanssiteoksissaan jo yhdistänyt luontevasti laulua ja tanssia – viimeisimpänä edelleen ohjelmistossa olevassa koko perheelle suunnatussa ’Viktor, hänen kukkonsa Max ja soittorasian arvoitus’ –teoksessa.

TANSSITEATTERI GLIMS & GLOMS Tanssiteatteri Glims & Gloms on yksi Suomen arvostetuimmista tanssiryhmistä. Tuomo Railo ja Simo Heiskasen Espooseen perustama tanssiteatteri juhlii 15. toimintavuottaan vuonna 2014. Juhlavuonna teatteri tuottaa kaksi ensi-iltaa: Nom de Plume-kabareen helmikuussa ja koko perheelle suunnatun tanssiteoksen syksyllä Espoon kulttuurikeskukseen.

http://www.glimsgloms.com/