Shitit

 

Itävallan esitys oli suoraan Taivas TV:stä, ja maa voi nyt kehuskella vieneensä ensimmäisen camp-ihmisen kuuhun. Harmi vain, ettei tämä valtava takapakki ihmiskunnalle päättynyt äänestyksessä samanlaiseen Hindenburg-luokan alastuloon kuin Irlannin pojan kuumailmapallolento. Toivottavasti Brendan Murrayn kulkuset sentään laskeutuivat samassa hötäkässä muutaman tuuman.

Valko-Venäjän numerossa oli Nälkäpelin makua. Maan ainoalle hipsterille Artem Lukjanenkolle oli annettu kaksi vaihtoehtoa: joko menet suolakaivokseen tai sitten Euroviisuihin laulamaan tämän säveltämäsi laulun. Hän valitsi näistä kahdesta sen pahemman vaihtoehdon, koska suolakaivoksessa ei tarjota cold brew -macchiatoa.

Romanian Yodel it! toi erehdyttävästi mieleen teksasilaisen karjahuutokauppakeisarin hypnoottisen puheenparren. Tiedättehän: ”Nowthreenowthreehundredwillyagivemethreeyodeleeiiyodeleeiiyodeleioo!” Ja ei se toden totta ole hullu, joka myy, sillä Eurooppa äänesti tämänkin kuolleeseen kantturaan vertautuvan viisun jatkoon.

Kroatian Jacques Houdek kävi Friitalan couture-malliston nahkafrakin alla selvästi kamppailua siitä, ollako oopperan kummitus vai Little Britain -sarjan Vicky Pollard, jonka vakiovastaus kaikkeen oli: ”Yeah but no but yeah but.” Vaan täydestä meni äänestäjiin tämäkin Tourette-sketsi, jossa joutui koko ajan pelkäämään, mitä sieltä suusta seuraavaksi pääsee.

San Marinon Valentina Monetta nähtiin viisulavalla jo neljännen kerran. Viimeisimmän tiedon mukaan Valentina (42) luopuu Euroviisujen edustustehtävistä yhtä vanhana kuin prinssi Philip omistaan, eli noin 95-vuotiaana. Monetta taas on vain yhden t:n päässä Monetasta, joka voisi lyödä juhlarahan sen kunniaksi, että Valentina on joutunut niin monta kertaa äänestäjien lahtaamaksi. Viisukansan kahtiajakoa symboloivan kuva-aiheen voisi poimia vaikka parin vuoden takaisesta Maybe-esityksestä, jossa Valentina raotti Euroopalle simpukkaansa.

Hitit

 

Ennen 2. semifinaalia Hulivilipojan suurin suosikki oli Viro, jonka Verona-kappale tuntui suorastaan Movetron-luokan Shakespeare-uudelleentulkinnalta. Yltiöromanttinen ensivaikutelma osoittautui vääräksi, sillä itse esityksessä Romeo löysi Julian botoxin yliannostukseen menehtyneenä. Tämä oli tosin iso helpotus, sillä pariskunnan kemia oli läpi esityksen sitä luokkaa, että sanoitus olisi voinut kuulua: ”Sä oot mun Romeo / mä oon sun Julian äiti.” Itse laulu on kuitenkin edelleen hunajata, hunajata mulle.

Bulgaria lähetti viisuihin nuorimman, kauneimman ja siroimman hammaskeijunsa tarjoten näin ollen kolmitehoisen suojan reikiintymistä vastaan. Kristian osoitti tyylikkäällä ja hallitulla esityksellään, että Kostov elää. Kokonaisuus toimi kuin esteettisin perustein tehty oikomishoito ja sai epäilemättä monen sedän tekarit pyörimään suussa.

Illan isoimman yllätyksen tarjosi normihomohumpalla matkaan lähtenyt Israel, joka marssitti lavalle todellisen lähitaisteluun soveltuvan täsmäaseen nimeltä Imri. I feel alive oli räjähtävä esitys, joka leikkasi ympäri Euroopan ja veti maallikonkin hiukset hasidikiharalle. Laulun ”rikot minut palasiksi” -sanoitus kosketti varmasti maanosan jokaista pelokasta bottomia niin syvästi, että perään teki heti mieli saada lisää jotain israelilaista, esim. Im rin alua.

 

Hulivilipoika on helsinkiläinen bloggari, joka kirjoittaa homokulttuurista löysin rantein tällä palstalla kerran kuussa.