RuPaul on saanut uransa aikana kritiikkiä siitä, että hän on laskenut leikkiä sukupuoli-identiteetista ja transyhteisöstä. RuPauls Drag Racen varhaisilla kausilla käytettiin termiä ”She-mail” kerrottaessa osallistujien saaneen viestin. Tästä luovuttiin myöhemmin. Kilpailuun osallistuneet ovat arvostelleet kilpailun osia transfobiasta.

RuPaul on aiemmin myös sanonut, että transnaiset, jotka ovat aloittaneet sukupuolenkorjausleikkaukset eivät voi osallistua kilpailuun. Mutta rankan arvostelun jälkeen hän perui tämän ja kertoi, että ainoa kriteeri osallistumiselle on ”charisma, uniqueness, nerve, and talent”.

Nyt RuPaul on ottanut jälleen yhden askeleen, jotta ohjelmasta tulisi inklusiivisempi.

Tiistaina RuPaul kertoi The Late Show with Stephen Colbert -ohjelmassa vieraillessaan uusista muutoksista. Ensimmäistä kertaa RuPauls Drag Raceen on valittu mukaan transmies.

– Olen oppinut sen, että avoimuus on tärkeää. Lähdin tähän sillä ajatuksella, mikä minun mielestäni on dragia. Mutta tämän päivän lapsilla on toisenlainen käsitys. Tällä kaudella meillä on mukana transmies kilpailemassa muiden queenien kanssa. Joten yritän liikkua samaan suuntaan kuin tämän päivän nuoret.

RuPauls Drag Racen 13. kauden ensi-ilta sai korkeimmat katsojaluvut koko sarjan historiassa.