Betty Bitschlap on ainoa pohjoismainen queen RuPaul-tuotannon uudessa kilpailusarjassa Queen of The Universe. Tässä uudessa kilpailussa 14 drag queenia ympäri maailman laulaa livenä ja pyrkii vaikuttamaan tuomariston, jossa istuvat Michelle Visage, Leona Lewis, Vanessa Williams ja Trixie Mattel. Juontajna on Graham Norton.

QX soitti Bettylle ja selvitti millainen hahmo hän on.

Niin, kuka on Betty Bitschlap?

– Tulen Tanskasta, vaikutteeni ovat vahvasti popissa ja punkissa ja esiintyjissä kuten Debbie Harry ja Iggy Pop. Tykkään leikitellä vastakohdilla ja koetella ulkonäön rajoja. Otan dragin ammattina vakavasti, mutta en itseäni.

Miten pääsit mukaan Queen of The Universeen?

– Olen aina pitänyt itseni haastamisesta ja siitä, että kehityn edelleen. Kesällä esiinnyin World Pridella Kööpenhaminassa ja jaoin lavan MØn ja Todrick Hallin kanssa ja sen jälkeen mietin: Mitä minun pitäisi seuraavaksi saavuttaa? Sitten tämä hakemus tuli eteeni ja hain ja pääsin mukaan!

Tuomaristo sairaan ihana, kenet heistä halusit eniten tavata?

– Oli hermostuttavaa pelkästään astua lavalle ja kuulla Grahamin tekemä esittely. Mutta minusta Trixie ja Michelle ovat ihan omassa luokassaan, koska elämme samassa ”maailmassa” ja olen seurannut heitä niin kauan. Sitten pidän myös Vanessasta ja tietenkin hänen äänestään.

Queen of The Universe

Onko sinulla Drag Race-suosikkia?

– Niitä on niin monta ja kaikki ovat innoittaneet minua tavallaan. Alaska Thunderfuck tulee aina olemaan minulle erityisen merkityksellinen. Hän sai minut aloittamaan dragin ja hän näytti, että voi olla kaunis, hullu, hauska, laulaa omia lauluja ja kulkea omaa polkuaan. Hän vaatii yleisön huomion ja pidän siitä. Ei todellakaan riitä, että on vain nätti.

Millainen on Tanskan drag-skene?

– Se todellakin menee eteenpäin koko ajan … ja se mitä RuPaul on antanut meille kaikille ympäri maailman on, että on ok olla oma itsensä. Uusi drag-sukupolvi venyttää rajoja vähän lisää ja tänä päivänä on pakko vaatia itseltään enemmän erottuakseen joukosta. Kööpenhamina on pikku hiljaa ymmärtämässä, että drag on cool ja esimerkiksi GAY klubilla on esityksiä välillä.

Jos saisit valita yhden Tanskan euroviisun lipsynciin?

– Epäilemättä Birthe Kjaerin Vi maler byen röd vuodelta 1989. Se on klassikko.

Oletko sinkku?

– En. Olen ollut naimissa kaksi vuotta.

Mitä siis voimme odottaa Queen of The Universe -kilpailusta?

– Trixie Mattel sanoi minulle, että RuPauls Drag Race on tähän verrattuna kuin leikkikoulu. Lavalla on niin paljon lahjakkuuksia ja jokainen kamppailee täysillä pysyäkseen mukana. Me kaikki osallistujat olemme tähtiä.

Queen of the Universe saa ensi-iltansa Paramount+ kanavalla 10. joulukuuta kahdella jaksolla ja sen jälkeen näemme jakson viikossa.