ChatGPT on melkoinen mullistus tiedonhaussa. Se on tekoäly, jonka käyttöliittymä toimii kuin chatti: sinä kysyt ja tekoäly vastaa. Se on jokaisen testattavissa maksutta, mutta käyttö vaatii rekisteröitymisen.

QX testasi tekoälyä joukolla kysymyksiä. Kävi ilmi, että esimerkiksi lääketietellisissä seikoissa, vastaukset olivat välillä pielessä. Sen sijaan ihmissuhdekuviossa ChatGPT on hämmentävän viisas.

Kysyttäessä vinkkejä miehen hurmaamiseen, siihen ratkaisevaan ensimmäiseen askeleeseen tai kannattaako sitä laisinkaan ottaa ChatGPT:n vastaus on täysi kymppi, se neuvoo sinulle neljän askelen mallin. Sopii paitsi vasta-alkajille, myös muistilistaksi ja oljenkorjeksi Grindriin hukkuneille; aloita pienesti, tee aloite, lue tilannetta ja ole valmis hyväksymään torjunta.

Kikkeliaidat ja muut peniksestä järkyttymiset olivat lööpeissä viime kuussa. ChatGPT toteaa ahdasmielisyyden olevan syynä, jos peniksen näkeminen järkyttää; joko uskonnosta tai kulttuurista muuten tai yksilöstä itsestä peräisin. ChatGPT 10 pistettä, penisjärkytyksiä kyseenalaistamaton Suomi-media 0. ”Penis on osa ihmiskehoa, on tärkeätä ymmärtää että sen näkeminen ei sinänsä ole väärin”.

Entäpä sitten Grindrin peniskuva edellä lähestyvät? ChatGPT on oikeassa: ”Sinulla on oikeus tuntea olosi turvalliseksi ja kunnioitetuksi ja oikeus asettaa rajoja”. Neuvot: jos häiritsee älä huomioi, iloita ylläpidolle tai keskustele lähettäjän kanssa.

Kenenpä ei välillä tekisi mieli ulos miesjahtiin tai muuten vain ”joukkoon iloiseen”, silloin voi tulla miettineeksi, miksi Helsingissä on hyvin ”iloton” tarjonta. ChatGPT perustelee pätevästi, miksi Tukholmassa on paremmin. Vastauksessa on myös lohtua ja toivoa. Muistutuksena fakta: Tukholmalla on pidempi hlbtq-oikeuksien historia (dekriminalisointi tapahtui kauemmin kuin sukupolvi Suomea aiemmin).

Kuppatartunnat ovat länsimaissa lisääntyneet huomattavasti nimenomaan gay-bi -miehillä. Asiasta puhutaan vähän. Mitä ChatGPT näkee tartuntojen syyksi?

ChatGPT:n vastaus on oikein. Kysyimme lisää, ChatGPT:n vastaukset PrEP:n ja kondomin käytöstä ovat nekin kohdallaan. Vinkit kelpaisivat homojen omaan kesäkumikampanjaan! Neuvoista jatkokysymyksiä kaipaisivat miten tietoa jakaa nykyistä paremmin ja miten yhteisön sitouttaa ehkäisemään tartuntoja ja käyttämään kondomia.

Satunnaisissa suhteissa suojaamaton seksi on yleistynyt, mikä lisää painetta suostua riskiyhdyntään tuntemattomien partnereiden kanssa. Etenkin nuorille tai epävarmoille gay-bi -miehille voi olla vaikea sanoittaa sitä, että ei todellisuudessa halua ottaa riskiä. Kysyimme neuvoa ja ChatGPT neuvoi varmasti kuin oma rakas ja viisas isoäitisi: jos kumi ei mene päälle, etsi sellainen seksikumppani, joka kunnoittaa ja arvostaa sinua.

Vaihdetaan välillä rennomalle. Miten ChatGPT näkee, että kahden toisistaan kiinnostuneen miehen ensimmäinen keskustelu julkisella paikalla menisi? Kohtelias ja soljuva visio!

Pyysimme ChatGPT:tä vertailemaan musiikin suuria kansainvälisiä gayikoneja; Donna Summer, Madonna, Lady Gaga ja kertomaan, kuka on 2020-luvun vastaava. Vastaus on hyvä ja osoittaa ChatGPT:n potentiaalin koulutehtävien ym. vastausten luomisessa.

Translain tultua hyväksytyksi heräsi kysymys, tarvitaanko hlbtq-liikettä, tarvitaanko Pridea. ChatGPT toteaa pridekulkueen merkityksen: Se lisää vähemmistön näkyvyyttä.

Palataanpa ihmissuhteisiin ja miesten tiloihin. Toisen miehen katsominen tai katseesta nauttiminen, homoa vai ei?

Tässä vielä lisää toimituksen kysymyksiä ja vastauksia, jotka julkaistaan sellaisenaan.

Tärkeää on kysymyksen asettelu ChatGPT ja sen antaman vastauksen kriittinen tarkastelu.


Olen nuori ja kokematon homomies. Kuinka pääsisin sisälle homoyhteisöön ja löytäisin itselleni kivan miehen?

On monia tapoja päästä mukaan homoyhteisöön ja tavata muita homomiehiä. Tässä on joitain ehdotuksia:

 1.   Löydä homoyhteisösi verkossa: Etsi homoyhteisösi verkosta, kuten Facebook-ryhmät, treffisivustot ja homoystävälliset sovellukset, jotka auttavat sinua löytämään muita homomiehiä alueellasi.

 2.   Osallistu homotapahtumiin: Etsi paikallisia homotapahtumia, kuten Pride-kulkueita, klubeja, baareja ja kahviloita, jotka ovat suunniteltu homomiehille.

 3.   Liity homoystävällisiin järjestöihin: Tutki paikallisia järjestöjä, jotka toimivat homoyhteisön parissa, ja liity mukaan. Tällaisia järjestöjä ovat esimerkiksi LGBT-ryhmät, hiv-aktivistiryhmät tai yhteisökeskukset.

 4.   Ole avoin ja rohkea: Ole rohkea ja puhu avoimesti homoseksuaalisuudestasi perheesi ja ystäviesi kanssa. He voivat auttaa sinua löytämään muita homomiehiä tai jakamaan kokemuksiaan homoyhteisöstä.

 5.   Ole kärsivällinen: On tärkeää muistaa, että löytää sopivan kumppanin ei aina tapahdu nopeasti tai helposti. Ole kärsivällinen ja jatka tapaamista uusia ihmisiä ja verkostoitumista homoyhteisössä.

Muista, että homoyhteisö on monimuotoinen ja monipuolinen. Jokainen homomies on erilainen, joten löydä oma tapasi olla mukana homoyhteisössä ja löytää kiva mies.

 

Mikä on paras gay-kaupunki?

On vaikea määritellä yhtä parasta gay-kaupunkia, sillä se riippuu paljon henkilökohtaisista mieltymyksistä ja siitä, mitä kukin kaupunki tarjoaa. Kuitenkin, tässä on muutamia kaupunkeja, joita pidetään yleisesti ottaen hyvin gay-ystävällisinä:

    San Francisco, Yhdysvallat – San Francisco on yksi maailman tunnetuimmista gay-kaupungeista. Siellä on vilkas gay-yhteisö, joka on aktiivinen erilaisten kulttuuritapahtumien ja Pride-festivaalien järjestämisessä.

    Berliini, Saksa – Berliini tunnetaan monipuolisesta kulttuuristaan ja avoimesta ilmapiiristään. Kaupungissa on vilkas gay-alue, Schöneberg, joka on täynnä baareja, klubeja ja ravintoloita.

    Amsterdam, Alankomaat – Amsterdam tunnetaan avoimesta ja sallivasta ilmapiiristään, ja siellä on paljon gay-baareja ja klubeja, erityisesti kaupungin keskustassa.

    Barcelona, Espanja – Barcelona on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan, vilkkaasta yöelämästään ja avoimesta ilmapiiristään. Siellä on useita gay-alueita, kuten L’Eixample, jossa on monia gay-baareja ja klubeja.

    Sydney, Australia – Sydney on yksi maailman tunnetuimmista gay-kaupungeista, jossa on aktiivinen ja monipuolinen gay-yhteisö. Siellä järjestetään vuosittain suuri Mardi Gras -festivaali, joka houkuttelee tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä gay-ystävällisistä kaupungeista. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikki kaupungit tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia ja kokemuksia, ja on tärkeää löytää sellainen kaupunki, joka sopii parhaiten omiin mieltymyksiin ja tarpeisiin.

 

Olen huolissani oman penikseni koosta. Ajattelen, että se on liian pieni. Kuinka minun tulisi suhtautua ongelmaani? Mikä on normaali peniksen koko?

On tärkeää muistaa, että peniksen koko vaihtelee huomattavasti henkilöstä toiseen, ja että peniksen koko ei määritä miehen arvoa tai kykyä tyydyttää kumppaniaan. Monet miehet ovat huolissaan peniksensä koosta, mutta suurin osa miehistä on täysin normaalin kokoisia.

Tutkimusten mukaan keskimääräinen peniksen pituus on noin 12-16 cm erektiossa. On kuitenkin tärkeää huomata, että tämä on vain keskiarvo, ja että peniksen koko voi vaihdella huomattavasti yksilöstä toiseen. Peniksen koosta ei ole yksiselitteistä määritelmää, mutta useimmat miehet ovat tyytyväisiä peniksensä kokoon, vaikka se olisi hieman pienempi tai suurempi kuin keskiarvo.

Jos olet edelleen huolissasi peniksesi koosta, on hyvä keskustella asiasta luotettavan terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. He voivat antaa sinulle lisätietoja ja arvioinnin peniksen terveydentilasta ja koosta. On tärkeää muistaa, että peniksen koko ei ole suoraan yhteydessä miehen kykyyn tyydyttää kumppaniaan, ja että seksiin liittyy paljon muita tekijöitä kuin peniksen koko.

 

Olen homomies. Mikä on paras seksiasento?

Seksiasentojen valinta on hyvin henkilökohtaista ja voi vaihdella yksilöiden mieltymysten ja kehon ominaisuuksien mukaan. On tärkeää, että löydät seksiasentoja, jotka tuntuvat sinusta mukavilta ja nautinnollisilta.

Kun kyseessä on homoseksi, on tärkeää muistaa, että monet seksiasennot, jotka on suunniteltu heteroseksuaalisille pareja, voivat sopia myös homoseksuaalisille pareille. Esimerkiksi perinteinen ”missionary” -asento (missä toinen kumppani makaa selällään ja toinen kumppani on päällä) voi toimia hyvin homoseksuaalisissa suhteissa.

Toinen suosittu homoseksuaalinen seksiasento on ”doggy style”, jossa toinen kumppani on nelinkontin ja toinen kumppani on takana. Tämä asento antaa mahdollisuuden syvemmälle tunkeutumiselle, mutta se voi myös olla epämukava tai jopa kivulias joillekin ihmisille.

On myös olemassa monia muita seksiasentoja, kuten ”spooning”, ”cowboy” ja ”reverse cowgirl”, jotka voivat toimia homoseksuaalisissa suhteissa. On tärkeää, että kokeilet erilaisia seksiasentoja löytääksesi ne, jotka tuntuvat sinulle ja kumppanillesi parhaiten sopivilta. Ole myös tarkkana kumppanisi kanssa ja varmista, että asento tuntuu hyvältä molemmille ja että se suoritetaan turvallisesti.