Australialainen koomikko ja tv-juontaja Adam Hill juontaa Australian ensimmäiset isot tv-homohäät.

 

Elokuussa 2009 Australiassa järjestettiin mielenilmauksia homoliittojen puolesta. Kuva: Equal Love

 

Australian lainsäädäntö ei tunnista samaa sukupuolta olevien avioliittoja, mutta televisionnin kautta Hills tuo huomiota parhaillaan Australiassa riehuvaan keskusteluun samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta.

Herald Sun -lehden mukaan jo 20 paria on ilmoittautunut tapahtumaan, joka kuvataan 26. maaliskuuta. Hill kertoi lehdelle, että ”samaa sukupuolta olevat parit eivät vielä voi laillisesti avioitua Australiassa, mutta helvetin varmasti he voivat vietää isot tv-vihkiäiset”.

Hills sanoo päättäneensä televisioida tapahtuman kysyttään chat-shown yleisöltä sallisivatko he homoliitot, suurin osa vastasi kyllä.

Austalian työväenpuole, Labor party, äänesti aiheesta viime vuonna ja päätti kannattaa tasa-arvoisia oikeuksia homopareille. Australian virallinen oppositio, liberaalien johtama puolueryhmittymä vastustaa homoliittoja.  Oppositiolla on Australian parlamentissa 71 paikkaa ja työväenpuolueela 72 paikkaa kaikkiaan 150 paikasta.

Viime kuussa ulostullut suosittu koomikko Magda Szubanski sanoo olevansa 1000 prosenttisesti homoliittojen takana.

Hän sanoi, me maksamme veroja, taistelemme tämän maan sodissa, hoidamme teitä kun olette sairaita, saamme teidä nauramaan, tanssimme ja laulamme teille, pelaamme urheilujoukkueissanne, olemme tähtiä elokuvissanne, kokkaamme ruokanne ja somistamme kauppojenne ikkuna.

”Ja hyvin todennäköisesti homot suunnittelivat ylläpitämäsi vaatteet”. Laki tarkoittaa, että voit olla sarjamurhaaha, joka on tappanut kaikki puolisonsa ja saisit silti mennä naimisiin, Szubanski totesi.

Lähde