Keskiviikkoa homovihamieliset hakkerit hyökkäsivät merkittävää LGBT-lehteä Gayday Magazinea kohtaan Tunisiassa ottaen haltuunsa lehden sähhköposti-, Twitter- ja Facebook-tilit.

Useita hyökkäyksiä on ollut aikaisemminkin, tilit on nimetty uudeleen Garbage Day Magazineksi.

Hyökkäykset ajoittuvat kansainvälisen Irakin emo- ja homonuorten massamurhaa vastustavan kampanjan h-hetkeen.

Gay Day Magazinen toimittaja Fadi kertoo hakkereiden olevan tunisialaisia. ”He tuntuvat todella päättäneen sulkea lehtemme. Tämä on vastaanottamistamme hyökkäyksistä voimakkain. He eivät halua keskustelua, he haluavat vain vaientaa meidät.”

Lehden Facebook-, Gmail- ja Hotmail-tilit hakkeroitiin vaikka niillä kaikilla on monimutkaiset symboleista, numeroista ja merkeistä koostuvat salasanat.

Tilien hakkerointi tarkoittaa, että mahdollisesti arkaluontoinen kirjeenvaihto ja yhteystiedot aiheuttavat ihmisille vaaraa, etenkin kun julkihomous suurimmassa osassa arabimaailmaa tuo laillisia ja yhteisöllisiä rangaistuksia.

Koska sähköpostitilit on hakkeroitu on niihin liitetyn Facebook tilin haltuun ottaminen lehdelle mahdotonta ja Twitter-tili on deletoitu.

Äskettäin ihmisoikeusministeri Samir Dilou suositun TV-julkkisjuontajan Samir Wafin tukemana vaati, että Gay Day Magazinelta kielletään ilmaisunvapaus ja väitti , että LGBT on sairaus ei ihmisoikeus.

Tämä tapahtui sen jälkeen kun YK:n Ihmisoikeusneuvosto totesi seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin olevan osa kansainvälistä ihmisoikeuksien julistusta ja pyysi valtioita suojelemaan kansalaisiaan syrjinnältä ja homofobisilta hyökkäyksiltä. Lisäksi Amnesty International on pyytänyt Tunisian hallitusta suojelemaan LGBT-kansalaisiaan.

Fadi lisää, että hakkerointi voi johtua viranomaisten lietsomasta homofobiasta. ”Sattumalta tämä tapatuu uskonnolisten johtajien vaatiessa (ankaraa) Sharia lakia käytettäväksi maan tulevan perustuslain ainoana perustana.”

Lähde

Aikaisemmin QX:ssä

Vainot käynnissä Irakissa