Tuore paavi Franciskus kertoi homomyönteisestä kannastaan joukolle kansainvälisiä toimittajia. ”Jos joku on homo ja etsii Jumalaa ja hänellä on hyvä tahto, kuka minä olen häntä tuomitsemaan”.

Paavi ilmaisi kantansa, kun häneltä pyydettiin kannanottoa homoseksuaaleista papeista. Uuden paavin kanta on vahvassa ristiriidassa hänen edeltäjänsä huomattavasti jyrkempiin kannanottoihin, joiden mukaan homoseksuaalisuus on luonnon ja Jumalan tahdon vastaista.

Paavi Franciskus Brasilian vierailullaan, jonka jälkeen hän antoi haastattelunsa toimittajille lentokoneessa. Kuva: AP Photo/Domenico Stinellis/Scanpix

BBC:n mukaan paavi jatkoi sanoen, että seksuaalinen suuntautuminen ei ole ongelma, meidän on oltava veljiä. Ongelma on kyseisen suuntautumisen liiallinen lobbaaminen, paavi totesi ja jatkoi, että erilaisia lobbariryhmiä on liikaa ja se on iso ongelma.

Homot tulisi hyväksyä täysin yhteiskunnan jäseniksi, paavi jatkoi BBC:n mukaan. Ketään ei tule syrjiä seksuaalisen suuntautumisen perusteella, katolisen kirkon katekismus määrää tämän hyvin selvästi, sanoi paavi Franciskus.

Paavi Franciskus lentokoneessa paluumatkallaan. Kuva: AP Photo/Luca Zennaro, Pool/scanpix

Lähde: QX.se