Internetin deittipalvelut ja sosiaaliset mediat kuten Qruiser.com ovat kasvaneet merkittäväksi areenaksi tavata uusia ihmisiä. Kun kaksi ihmistä kohtaavat kehonkieli kertoo ja paljastaa paljon. Digitaalisissa medioissa kehonkielen tärkeät viestit näkyvät vain vähän ja näkyville ladattu sisältö on aina valittua. Nykyisin netin omakuva on yhä enemmän hyvin tarkkaan harkittua antamaan juuri haluttu kuva itsestä. Aina kuva ei vastaa todellisuutta.

Nettisivustoilla kannattaa olla tarkkana kehen haksahtaa. Yksi selkeämmistä ilmiöistä on, että uusi profiili herättää sivuston pelureiden saalistusvietin. Viestiä saattaa helposti alkaa pukata ikideittaajalta.

Kuva: Sami Montell

Ikideittajaalla saatta olla taustalla erilaisia ongelmia ihmissuhteiden solmimisessa ja pulmia tunne-elämässään. Joitakin ajaa loppumaton seksinnälkä, partnereita on jatkuvasti kerättävä lisää ja ikideittajaat ovatkin netissä pääasiassa helppoa ja nopeaa seksiä hakemassa.

Tyypillisimmillään verkon ikideittaajaa on netin Don Juan, jonka ympärillä pyörii ainakin ajoittain virtuaalihaaremi. Yleensä netin Don Juan on sinkku, mutta pettäminenkin on netissä tunnettu ilmiö. Homoille suunnatuilla sivustoilla eivät ole harvinaisia myöskään avoimen suhteen pariskunnat, jotka etsivät lisää seksikumppaneita joko yhdessä tai erikseen.

Voiko verkon vokottelijaa mitenkään tunnistaa? Ravintolan baaritiskillä jo yksi katse voi antaa enemmän informaatiota kun tarvitsee ja turhan vonkaajat on helppo ohittaa. Verkossa merkkejä voi etsiä viestittelyn sävystä, kuvien teemasta ja profiilin yleisvaikutelmasta.

Netin Don Juanin voi tunnistaa esimerkiksi näistä merkeistä.

1. Profiilissa on paljon kuvia, joista kasvoja on vaikea tunnistaa, mutta paljasta pintaa ei peitellä.

2. Profiilissa ei ol juurikaan tekstiä. Niukkasanaisuus on epäilyttävää, kuvaus itestä jää puutteelliseksi. Pelkät iskulauseet, silmäniskuhymiöt voivat olla merkki seksin metsästäjästä.

3. Hän on maksullisten lisäpalveluiden käyttäjä. Lisäpalveluilla voi lisätä kuvien määrää profiilissaan. Jos kasvoja ei enimmäkseen näy, persoonallisuus ei silti avaudu kuvien määrästä huolimatta.

4. Sinun ajatuksesi tai mielipiteesi eivät kiinnosta. Viestinvaihdosta jää yksipuolinen tunne, hän ei ole kovinkaan kiinnostunut ajatuksistasi tai niihin tutustumisesta.

5. Viestintä tapahtuu viiveellä. Tämä voi kertoa siitä, että Don Juanilla on muitakin rautoja tulessa. Viestien viipymistä selitellään usein työkiireillä tai lomilla, mutta totuus voivat olla sinun edellesi kiilanneet mehukkaammat deitit.

6. Viestien sävy on alusta alkaen seksuaalista tai muuttuu sellaiseksi hyvin nopeasti. Todellinen luonne paljastuu usein viimeistään suorista seksuaalista aloitteista.

Kannattaakin ottaa näppäimistön sijaan järki käteen ja pyrkiä tapaamaan kiinnostava ihminen kasvokkain mahdollisimman pian julkisella ja turvallisella paikalla, vaikka kahvilassa. Kun ihminen on edessäsi, on paljon helpompi arvioida ja päättää haluatko viettää hänen kanssaan aikaa.

Homoille on tarjolla useita sosiaalisen median sivustoja, joista useimmilla on nykyään myös kännykässä toimivat mobiilipalvelut, sellainen on myös Qruiser.comilla. Lisäksi on vain kännykässä toimivia seuranhakupalveluita kuten Grindr ja Scruff, joissa profiilin tiedot voivat olla hyvinkin kevyet. Mitä vähemmän tietoja on saatavilla, sitä suurempi on riski siitä, että vuorovaikutus kohtaa ongelmia kasvokkain kohdatessa.

Mikäli etsit enemmän kuin yhden illan hupia, kannattaa katsoa ajatuksella mitä tietoja ja millaisia kuvia profiilissa on näkyvillä ja punnita myös selityksiä siitä, miksi profiili on puutteellinen, jos puutteista huolimatta aloitat tai lähdet mukaan viestintään.

Lähteenä on käytetty Rakkaudeksi.fi -sivuston artikkelia. Asiantuntijana jutussa on käytetty media-ilmiöiden asiantuntijaa, tutkija Miikka Lehtosta.

Oletko törmännyt pelimieheen tai -naiseen? Äänestä! (Äänestää voi vain sisäänkirjautuneena Qruiser.comiin).

{poll id=12432}