Vappuna avataan Helsinkiin uusi baari, homot mielessä suunniteltu kesäkeidas. Happy Hour Restaurantsilla on Helsingissä ennestään kolme ravintolaa LeBonk, Storyville ja Rymy-Eetu. QX kysyi ravintolaketjun edustajalta Tarja Palomäeltä, mistä nyt puhaltaa.

– Idea tuli paikan historiasta, Mäntymäen kalliot ovat olleet monta vuosikymmentä homojen kohtauspaikka. Kun paikkaa tarjottiin meille, päätimme suunnitella toiminnan tästä lähtökohdasta. Nyt avaamme paikalle ihanan kesäkeitaan. Helsingissä ei myöskään ollut oikein aurinkoterassia homoille, kertoo Tarja.

Vappuna klo 16 avattavaan ravintolaan tulee 200 asiakaspaikkaa, joista suurin osa on terassilla. Sisällä on 35 paikkaa ja karaoke. Kattoterassilla soittaa DJ ja aurinkotuoleilla voi paistatella paisteessa – myös lämpölamput löytyvät, jos Suomen suvi menee viileäksi. Juomien lisäksi baarista saa pientä purtavaa kuten toasteja ja sen sellaista.

Onko jo päätetty musiikkilinja tai DJ?

– Ei vielä! Kyseiltä olemme jo saaneet paljon, joten pääsemme valitsemaan parhaat päältä, naurahtaa Tarja.

Freedom avaa Vappuna klo 16. Kutsuvierastilaisuus pidetään myöhemmin. Freedom on suunnattu vapaamielisille ihmisille. Ravintola sijaitsee stadionin läheisyydessä.

QX Gay Map: Freedom

Freedom ravintolan logo.