Boodi Kappani julkaisi myöhään maanantai-iltana Instagrammin tarinoissaan meemin, jossa transfobiset homot kipataan rotkoon.

Twitterissä Kappani kuvailee olevansa queer, feministi sekä kannattavansa tasa-arvoa, vapautta ja monimuotoisuutta.

Kappani on Helsinki Pride yhteisö ry:n hallituksen jäsen.

Väkivallalla, jopa tappamisella, flirttailevia meemejä ovat sosiaalisessa mediassa käyttäneet usein myös transaktivistit, mistä QX on aiemmin kirjoittanut.

Transfobiaa on tuotu viime vuosina isosti esiin ja se on lähes päivittäin toistuvia aiheita mediassa.

Homoviha ja -fobia voi myös yhä paksusti, josta esimerkkinä viime viikkoina Tallinassa tappoyrityksen kohteeksi joutunut suomalaismies ja Etelä-Suomessa kaksi kadulla hakattua gaymiestä.

Helsinki Pride yhteisö ry on ihmisoikeusjärjestö, joka kertoo tekevänsä töitä myös homomiesten hyvinvoinnin ja oikeuksien eteen.

Etenkin sosiaalisessa mediassa transfobisiksi syytetään yleisesti mm. gaymiehiä, jotka eivät halua kumppanikseen tai seksisuhteeseen transihmistä. Tätä näkemystä kritisoivat he, jotka katsovat seksuaalisuuden ja sukupuolen olevan joustavaa: genitaalit eivät tee miestä.

QX on tänä aamuna pyytänyt kommenttia sekä Kappanilta, että Helsinki Pride yhteisö ry:n hallituksen puheenjohtaja Senni Moilaselta.

Kommenttipyyntöihin vastattiin iltapäivällä. Sekä Kappani että Moilanen tuomitsevat väkivallan ja ilmoittavat, että meemi on poistettu, koska se saatettiin ymmärtää väärin.

– En hyväksy minkäänlaista väkivaltaa ketään sateenkaariyhteisön jäsentä kohtaan, Kappani kommentoi, mutta jätti vastaamatta mitä transfobialla homojen suunnalta tarkemmin tarkoittaa.

Lähtökohtaisesti luottamustoimessa toimivat hallituslaiset edustavat omissa somekanavissaan itseään. Mikäli he viestivät hallituslaisina niin tällöin asia tuodaan erikseen esille. Boodi on poistanut meemin väärinkäsityksien välttämiseksi. Minkäänlaista väkivaltaa kukaan hallituksemme jäsenistä ei luonnollisesti hyväksy, Moilanen kommentoi tekstiviestillä.

 

13.20 lisätty saadut kommentit.