Ne jotka ovat juosseet koko viikon Pride-tapahtumissa saattavat tänään jo haluta hengähtää. Ehkä jalkojen puutuminen ja väsymys kertovat kuitenkin siitä, että takana on viikko täynnä sellaista ohjelmaa, jota toivoisi tarjolle useamminkin. Priden näkyminen kaupungilla teki Helsingistä hetkeksi sellaisen paikan, jossa oli helppo viihtyä.

Festivaali huipentui eilen kulkueeseen, jossa oli poliisin arvion mukaan jopa 20 000 osallistujaa.

Järjestöt ja hankkeet esittäytyivät puistoon pystytetyllä Pride-torilla.

9 Gatherings -hankkeen kojussa myytiin romanisiirtolaisten tekemiä sateenkaarihevosia ja riipuksia.

Conchita Wurst -riipukset olivat hittituote.

Lauantain mustavalkoteemaiset päätösbileet Lebonkissa olivat uraauurtavat ainakin kävijöiden määrässä. Juhlijoiden joukosta bongattu Irma (oik.) kommentoi, että ”ihmismäärä sekä täällä että kulkueessa on ollut ihan uskomaton…En muista, että Priden päätösbileissä olisi koskaan ollut näin paljon jengiä.” Tunnelma oli kaikin puolin hyvä, lukuunottamatta jo hieman väsähtäneitä jalkoja.

Elina, Paula, Annu ja Ada olivat tyytyväisiä kuluneeseen viikkoon. Elina kertoi toimineensa vapaaehtoisena Nuorten Priden tapahtumissa ja viikko oli ollut ”todella hauska”. Nuoria osallistujia oli ollut mukavasti, ja erityisen tyytyväinen hän oli kirjoitustyöpajan tuotoksiin. ”Niitä olisi tarkoitus julkaista jossain kohtaa”. Kaikki olivat iloisia siitä, miten positiivisesti kulkue oli otettu kaupungilla vastaan.

Alhaalla vasemmalta oikealle: Elina, Paula, Annu ja Ada

Lebonk oli lauantaina mustavalkoinen, mutta onneksi näkyi myös vähän pinkkiä.