Uusi lakialoite kieltäisi julkisella paikalla homona esiintymisen Venäjällä.

Venäjällä on jo voimassa kesäkuussa 2013 hyväksytty lainsäädäntö, joka kieltää muiden kuin perinteisten seksuaalisuhteiden esittämisen alaikäisille. Nimellisesti lainsäädännöllä on haluttu turvata lapsia. Lainsäädännön on kuitenkin yleisesti katsottu vaikuttavan kielteisesti Venäjän ilmapiiriin ja muuttaneen sitä entistäkin homokielteisemmäksi. Sen on katsottu myös antavan valtion hyväksynnän seksuaalivähemmistöihin kohdistuville viharikoksille ja hyökkäyksille.

Uusi lakialoite olisi jatkoa 2013 voimaan tulleelle homopropagandalaille. Kommunistipuolueen kansanedustajat Ivan Nitichuk ja Nikolaj Arefyjev haluavat tehdä rangaistavaa siitä, että julkisella paikalla, kuten vaikka kadulla, oleva henkilö näyttää ulkoisesti kuuluvan seksuaalivähemmistöihin. Lain on tarkoitus vahvistaa venäläisten moraalia.

Human Rights Watch -järjestön Tanya Cooper ei peittele närkästystään lakialoitteesta. Cooper toteaa lakialoiteen olevan yleisten ihmisoikeusvaatimusten vastainen ja niitä Venäjänkin tulisi noudattaa, lisäksi lakialoite on vastoin Venäjän omaa perustuslakia.

Kuva: TT/Dmitry Lovetsky

Via QX.se