Ensi kertaa Pohjois-Karjala Pride -nimellä järjestettävä tapahtuma 7.-15.5.2016 pyrkii laajempaan maakunnallisuuteen.

Pride-viikon teemana on raja. Sen kunniaksi viikon aikana pohditaan Venäjän seksuaalivähemmistöjen asemaa, seksuaali-identiteettien rajoja ja ylitetään maakunnan kuntien rajoja erilaisin tempauksin.

Perinteiseen tapaan viikkoon kuuluu myös mahdollisuuksia viettää aikaa syrjinnästä vapaassa ympäristössä muun muassa lepakkoretkellä, sateenkaarimessussa ja koripalloa pelaten.

Joensuun seudun Seta, Hobiles ry on järjestänyt yli kymmenen vuoden ajan sateenkaarevia tapahtumia ja vuosittaista Hohto-sateenkaariviikkoa. Tapahtuman nimenmuutos Pohjois-Karjala Prideksi heijastaa myös toista tärkeää teemaa, levittäytymistä maakuntakeskus Joensuun ulkopuolelle.

– Yllättävän iso osa Hobilesin ja sen hallituksen jäsenistä asuu muualla kuin Joensuussa, joten tänä vuonna järjestämme tapahtumia myös Enossa ja Lieksassa, itsekin Enossa asuva Hobilesin puheenjohtaja Anni Rannikko kertoo

Maaseudulla sateenkaariväki voi olla monesti näkymätöntä ja siksi Pride-viikon tapahtumat pienemmillä paikkakunnilla voivat madaltaa kynnystä tulla mukaan Hobilesin toimintaan. Rannikon toiveissa olisi saada perustettua nuorten ryhmiä ja Pride-viikon osatapahtumia myös pienemmille paikkakunnille.

– Myös täällä susirajalla kaukana suuremmista kaupungeista voi elää onnellista elämää eikä aina tarvitse muuttaa isommalle paikkakunnalle. Ehkäpä ensi vuonna näemme vaikkapa Lieksa Priden?

Viikon kohokohta on Pride-kulkue lauantaina 14.5. Lisätiedot pohjoiskarjalapride.fi.

Kuva: Pohjois-Karjala Pride / Instagram

Tekstin lähteet: Rannikon haastattelu Helsinki Priden sivuilla ja pohjoiskarjalapride.fi