Suomen kuvalehdessä (11/2017) kerrotaan sarjahukuttaja Pekka Seppäsen tarina.

Yksi Seppäsen uhreista oli pitkä ja komea mies Jussi Hannikainen. Hannikaisella oli ollut ongelmia alkoholin ja lääkkeiden kanssa 1990-luvun lopulta alkaen ja työssäkäynti oli satunnaista, Hannikainen saattoi kadota päiväkausiksi. Hän vippasi rahaa naisytävältä, jätti laskut maksamatta. Hän sai tuomiota näpistyksestä, maksuvälinepetoksesta, varkaudesta, pahoinpitelystä.

Alkuvuonna 2010 Hannikaisen, 32, elämä näytti kuitenkin paremmalta, hän oli hoidossa ja tukiasunnossa. Silloin hän tapasi Pekka Seppäsen, 45, miehet joivat yhdessä ja kun Hannikainen heräsi, hän olikin Seppäsen tilalla ja hänet oli raiskattu.

Hannikainen jätti rikosilmoituksen toukokuussa 2010, missä hän syytti Seppästä raiskauksesta. Seppänen oli huumannut Hannikaisen ja käyttänyt väkivaltaa useita kertoja. Kuulusteluissa Seppänen kiisti kaiken. Paikalla läsnä ollut henkilö kiisti Hannikaisen esittämät tapahtumat, kaikki oli tapahtunut yhteisymmärryksessä.

Seppäsen mielestä hän ja Hannikainen olivat tavallaan pari, Hannikainen asui hänen luonaan. Siskolleen Hannikainen kuitenkin kertoi muuta. Seppänen piti häntä luonaan väkisin, vei kengät ja puhelimen, käytti väkivaltaa ja sekotti viinaan lääkkeitä.

Välillä Hannikainen pääsi karkaamaan, mutta Seppänen haki hänet takaisin. Toukokuun alussa Hannikainen oli löydetty Liperin Käsämän Teboilin pihalta autosta huonossa kunnossa ja hänet oli toimitettu sairaalaan Joensuuhun. Seppänen meni sairaalaan toisen isokokoisen miehen kanssa ja he ottivat Hannikaisen sairaalasta mukaansa. Paikalla ollut sisko huusi apua ja soitti hätäkeskukseen, kuten hän oli soittanut hädissään aikaisemminkin. Apua ei vain aina tullut. Hätäkeskuksen mukaan hälytystä ei voi tehdä pelkän epäilyn perusteella toisesta osoitteesta. Sisko pelkäsi Hannikaisen puolesta, mutta viranomaiset eivät uskoneet häntä. Seppänen oli aggressiivinen ja ylimielinen, koska sisko puuttui hänen ja Hannikaisen asioihin.

Juhannusviikon tullen Hannikainen muutti tekemäänsä rikosilmoitusta ja ilmoitti, että ei vaadi Seppäselle rangaistusta, kertomustaan hän ei silti perunut. Koska Seppänen ja toinen henkilö olivat kiistäneet tapahtumat ja Hannikainen ei enää vaatinut rangaistusta syyttäjä jätti syytteen nostamatta. Outona yksityiskohtana poliisille toimitettiin Seppäsen laatima käsinkirjoitettu lupalappu, “Minulle rakas Pekka saa panna minua isolla kyrvällä pyllyyni ja spermat syvälle suoleeni”, tekstin alla oli Hannikaisen nimikirjoitus.

Heinäkuussa Seppänen vei Hannikaisen mökilleen. Hannikainen oli ollut terveyskeskuksessa monta päivää ja peloissaan hän halusi turvakotiin. Seppänen oli käynyt terveyskeskuksessa kysymässä Hannikaista esiintyen eri nimellä, häntä ei päästetty Hannikaisen luo. Seppänen oli myös puhelimitse Hannikaisen veljeksi tekeytyen tiedustellut terveyskeskuksesta, milloin Hannikainen pääsee kotiin.

Seppänen selitti myöhemmin, että Hannikainen oli lähettänyt hänelle tekstiviestin ja pyytänyt käymään ja ottamaan kaljat mukaan. Viestin oli kuitenkin lähettänyt Seppänen itse Hannikaisen puhelimesta omaansa. Hannikaisen siskon kertoman mukaan Seppänen halusi kostaa Hannikaiselle, koska tämä oli noussut häntä vastaan. Jos hän ei saisi Hannikaista, ei saisi kukaan muukaan.

Mökillä Seppänen pyysi päihtyneen Hannikaisen veneeseen verkkoja kokemaan. Siellä heidät kohtasivat kaksi silminnäkijää, jotka näkivät soutuveneen kaatuvan. Seppänen ui hyvävoimaisena veneen vieressä, mutta ei yrittänyt auttaa vedessä olevaa Hannikaista. Silminnäkijät pelastivat Hannikaisen omaan veneeseensä, Seppänen ui perässä rantaan.

Varhain aamulla kello neljä mökkinaapurit heräsivät kovaääniseen riitelyyn, huutoon ja veden loiskeeseen. Kello 5.25 Seppänen soitti hätäkeskukseen ja kertoi Hannikaisen menehtyneen järveen.

Poliisi otti Seppäsen kiinni, mutta esitutkinnan perusteella ei lopulta voitu todeta rikosta.

Keskusrikospoliisi kiinnostui Seppäsestä vasta keväällä 2015, kun mökin rantaveteen oli jälleen hukkunut mies. Kaikkiaan Seppäsen omistamissa kiinteistöissä oli kuollut kahdeksan ihmistä. Seppänen tuomittiin vankeuteen 14 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi, tuomiosta on valitettu hovioikeuteen.

Hannikaisen nimi on muutettu. Alkuperäinen Suomen kuvalehden artikkeli kertoo Seppäsen elämästä ja teoista laajemmin.