Kansainvälinen homofobian vastainen päivä (IDAHO) sujui Pietarissa keskiviikkona paremmin kuin sen järjestäjät uskalsivat odottaa. Toisin kuin viimeksi, tapahtuma voitiin pitää ilman  poliisin suojatoimia. Coming Out järjestö oli hakenut poliisilta lupaa tapahtuman järjestämiseen ja se oli evätty, mutta tuomioistuimen päätöksellä tapahtuma voitiin järjestää.

Ennen mielenilmaisua tuomioistuimen päätös lähetettiin poliisille ja saivat olla paikalla suojelemassa osallistujia kahdelta vastamielenosoitukselta.

Mielenilmaisun teemana oli ”Aika puhua” ja Coming Outin Polina Andrianova kertoo lehdistötiedotteessa, että puheen paikalla pitivät LGBT verkoston Igor Kochetkov, Coming Outin Johnny Dzhibladze, Alliance of Straights and LGBT for Equalityn Alexej Sergeev ja Novaja Gazetan Yelena Kostyuchenko, joka paljasti Tshetshenia homovainot.

Lehdistötiedotteen mukaan tapahtuma sujui täydelleen niin kuin se oli suunniteltukin ja 300 osallistujaa saattoivat vaatia oikeuksiaan omassa kotikaupungissaan.