Tässä ovat karmaisevat valokuvat kahdesta nuoresta miehestä, jotka rakastavat toisiaan ja saivat rangaistuksena molemmat 85 raipaniskua. Miehet ovat 20- ja 23- vuotiaita ja heidät tuomittiin sharia-tuomioistuimessa Acehin maakunnassa Sumatran saaren pohjoisosassa.

Ennen miesten pidätystä heidät pahoinpideltiin ja nöyryytettiin naapurien toimesta. Pahoinpitely kuvattiin ja ladattiin sosiaalisiin medioihin. Naapurit selvisivät rangaistuksetta.

Miehet tuomittiin kansainvälisenä homofobian ja transfobian vastaisena päivänä 17. toukokuuta. Rangaistus pantiin täytäntöön tänään tiistaina 23. toukokuuta julkisesti provinssin pääkaupungissa Banda Acehissa.

Ruotsissa asiasta on noussut suuri kohu sillä maan kuningaspari ja infrastruktuuriministeri Anna Johansson ovat samanaikaisesti virallisella valtiovierailulla Indonesiassa. Vierailun aikana pidätettiin kaikkiaan 141 homoseksuaalia miestä.

Ennen raipaniskuja miehet pakotettiin yleisön sekaan.
Miesten rankaiseminen toteuttiin suuren väkijoukon edessä.

Ruotsin ulkoministeriöstä on kerrottu QX:lle, että homoseksuaalisuus on Indonesiassa laillista ja että valtiovierailun yhteydessä tullaan keskustelemaan myös seksuaalivähemmistöjen asemasta Indonesiassa. Iltapäivälehti Expressenin mukaan kuningas puhui eilen pitämässään puheessa Ruotsin ja Indonesian välisistä suhteista ja yhteistyön vahvistamisesta maiden välillä. Kuninkaan mukaan yhteistyö rakentuu yhteisille perustavanlaatuisille arvoille kuten demokratialle, sananvapaudelle ja suvaitsevaisuudelle.

Ruotsin Setaa vastaavan RFSL:n mukaan valtiovierailu on hyvä asia, sillä epäkohtia voidaan nostaa esiin.