Tänään julkistettiin Mr Gay Finland -kilpailun yhdeksän finalistia ja Miss Gay -kilpailun kahdeksan finalistia. Tämä on jo kahdeksas vuosi kuin Mr Gay -kilpailu nähdään osana Helsingin Pride-viikon ohjelmaa.

Mr Gay Finlandin tittelistä kisaavat tänä vuonna Aki Turtiainen (27, Helsinki), Ari Helenius (29, Riihimäki), Jani Laakso (21, Hämeenlinna), Jere Klemetti (20, Hyvinkää), Juha-Pekka Juntunen (23, Helsinki), Markus Saaranen (22, Tampere), Nico Saloranta (22, Helsinki), Rami Kiiskinen (20, Helsinki) ja Riku Yökallio (32, Helsinki). Esittelyt ja kuvat finalisteista löytyvät Mr Gay Finlandin sivulta.

[/image

Miss Gay Finland voittoa tavoittelevat Adéle Venäläinen (20, Tampere), Iiris Seppänen (20, Seinäjoki), Erika Ojala  24, Oulu), Marjo Nuutinen (27, Turku), Elina Päivinen (25, Espoo), Noora Kalpio (24, Lahti), Jessica Love (27, Helsinki), Emmi Lisma (22, Tampere).

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Tekstiviestiäänestys on nyt avoinna, ehdokkaiden esittelyt ja äänestysohjeet ovat molempien kilpailujen sivuilla. Äänestys kestää aina finaali-iltaan saakka. Mr Gay -ehdokkaat löydät täältä ja Miss Gay -ehdokkaat täältä.

Molempien kilpailujen hyväntekeväisyyskohteena on HeSetan Together-työ, joka järjestää vertaistuellista toimintaa turvapaikanhakijoille ja pakolaistaustaisille lhbtiq-ihmisille.

Tänään myös Mr Gay Europe -kilpailu julkaisi tietoja kilpailun muutoksesta. Kilpailua on muokattu tulevaisuuden kilpailuksi. Painopiste siirtyy pois ulkonäöstä ja sosiaalisilla taidoilla, tietämyksellä ja näkemyksellä on jatkossa enemmän painoarvoa. Selvänä merkkinä tästä talentti- ja uima-asu -kierrokset jätetään pois. Jatkossa osallistujilta vaaditaan oma lgbti-aiheinen kampanja, jonka toteuttamiseen kannustetaan kaikkia, ei vain Mr Gay Europe -kilpailun voittajaa. Osallistujien pitää myös tänä vuonna vastata tunnin aikana 60 kysymykseen lgbti-kysymysten, politiikan, yleistiedon jne. alueilta.

Nämä kannattaa pitää mielessä, kun valitset omaa suosikkiasi Mr Gay Finlandiksi, sillä olisihan se hienoa saada Mr Gay Europe -voitto Suomeen. Emme vielä tiedä, millaiseen kamppailuun ehdokkaat Mr Gay Finland -kilpailun finaalissa joutuvat, millaiset kilpaosiot Janne Tiilikainen ja tiimi ovat tälle vuodelle suunnitelleet, joten ehdokkaan mahdollisuus menestyä kansainvälisessä kilpailussa on hyvä ohjenuora.

Miss Gay Finland -kilpailu keskiviikkona 28. kesäkuuta ja Mr Gay Finland -kilpailu torstaina 29. kesäkuuta. Mr Gay Europe -kilpailu pidetään Tukholmassa 1. elokuuta Tukholman Pride-viikolla.