Onko rakkaudessa tärkeintä oikea ihminen, eikä niinkään sukupuoli? Oletko mies, jota ajatellaan ikuisesti homona, joka feikkaa heterosuhdettaan? Nainen, pidettiinkö suhdettasi naiseen vain ohimenevänä vaiheena? Yllätyitkö exäsi uuden kumppanin sukupuolesta? Pidetäänkö sinua epäluotettavana seksihurjastelijana? Käänsikö lesbo-, homo- tai queer-yhteisö sinulle selkänsä? Voiko suuri rakkaus tuntua väärältä? Kyllästyttääkö sinua koko biseksuaalisuuden määritelmä?

Tarinoita on niin monia kuin kertojiakin.

Rakastan ihmistä – biseksuaalisuus suomalaisten rakkaudessa on tämä työnimeltään tositarinoihin perustuva kirja rakkaudesta yli sukupuolirajojen ja ihmisten oletusten. Vaiettu, mutta niin yleinen biseksuaalisuus tarvitsee elämänmakuisen kirjan ihmisten omalla äänellä.

Projektiim voi osallistua haastattelun muodossa tai kirjoittamalla. Kaikki materiaali luvataan käsitellä lopullisessa julkaisussa anonyymisti.

Haastattelujen ja tekstien pohjalta kirjan koostavat toimittaja Janne Ahjopalo ja sukupuolentutkimuksen maisteri Olga Palo. Kirja on suunniteltu julkaistavaksi alkukesästä 2018.

Kirjaprojektia on tukenut Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta.

Yhteydenotot ja lisätiedot projektin Facebook-sivun kautta.