Oikeus päätti tällä viikolla yksimielisesti juryn äänestyksellä, että Isauro Aguirre, 37, on tuomittava kuolemanrangaistukseen. Loppupuheevuorossaan syyttäjä kertasi kuinka kahdeksanvuotiasta Gabrielia kidutettiin kuukausien ajan ennen hänen kuolemaansa 2013.

Seuraava teksti sisältää häiritseviä kuvauksia tapahtumista.

– Hoitajien saapuessa paikalle perheen kotiin 22. toukokuuta 2013 Gabriel ei ollut tajuissaan. Hänen kallossaan oli murtuma, kylkiluita murtunut, iho oli palanut ja mustelmilla, hampaita puuttui, nivusissa oli ilmakiväärin luoteja.

– Kukaan ihminen, jolla on sydän ja sielu ei voisi tehdä tuollaista pienelle viattomalle pojalle. Osoittakaa syytetylle yhtä paljon armoa, kuin hän osoitti Gabrielille, puhui Jonathan Hatami valamiehille.

Oikeudenkäynnin aikana tuli myös esiin, että isäpuoli ja Gabrielin äiti olivat suihkuttaneet poikaa pippurisumutteella, lukinneet hänet kaappiin pitkäksi ajaksi ja pakottaneet hänet syömään kissan ulosteita ja omaa oksennustaan.

– Hänet pakotettiin nukkumaan pienessä kaapissa kädet ja jalat sidottuina. Maan päällä ei ole mitään pahempaa kuin aikuinen mies, joka murhaa ja kiduttaa viatonta lasta, sanoi Hatami.

Syyttäjän mukaan motiivi pojan kuolemaan johtaneelle kidutukselle oli se, että vanhemmat pitivät Gabrielia homoseksuaalina.

Gabrielin kuoleman johdosta neljä Los Angelesin sosiaalityöntekijää on saanut tuomion, koska he eivät puuttuneet tapaukseen ajoissa, vaikka ”vaaran merkkejä oli kaikkialla”.

Seuraavaksi oikeudessa on Gabrielin äiti, jota myös syytetään poikansa murhasta.