Pridejohtaja tapasi pojan tämän ollessa 13-vuotias. Mies antoi pojalle kalliita lahjoja ja lupasi, että auttaisi poikaa tulemaan TV-tähdeksi Yhdysvalloissa. Mies väitti olevansa hyvin sairas, jotta sai pojan välittämään itestään, hän myös uhkasi tapaa itsensä, jos poika lopettaisi tapaamiset.

Pridejohtaja tuomittiin lapsen raiskauksesta 2011 sen jälkeen kun oli näytetty toteen, että hänellä oli ollut anaali- ja oraaliseksiä pojan kanssa, joka tuomion tullessa oli ehtinyt täyttää 14 vuotta. Yhden raiskauksen aikana poika haavoittui, tuomiossa kuvattiin pojan ”kokeneen kipua ja saaneen vammoja”. Tuomio oli kaksi ja puoli vuotta vankeutta.

Asiasta uutisoineen Dagens Nyheterin mukaan mies oli tapahtumien aikana poliittisesti aktiivinen harrastustasolla eräässä kunnassa Tukholman läänin alueella.

Asian tultua sanomalehdestä ilmi, pridejohtaja erotettii tehtävästään. Päätös tehtiin torstaina ylimääräisessä Tukholma Priden hallituksen kriisikokouksessa, joka oli saanut tiedon vanhasta tuomiosta vasta samana päivänä. Dagens Nyheterille antamassaan selvityksessä Tukholma Priden varapuheenjohtaja Britta Davidsohn sanoo, että kyseisen henkilön tekemisiä selvittämään on palkattu konsultti.

Nyt on noussut kysymyksiä siitä, mitkä ovat rutiinit kun henkilöitä valitaan Tukholma Priden organisaatioon. Davidsohn lupaa, että pian kehitetään käytäntö, jossa henkilön tausta selvitetään poliisin rekistereistä ennen valintaa johtaviin tehtäviin.

Tukholma Priden Facebook-sivulla julkaistussa päivityksessä kerrotaan, että hallituksella ei ollut mitään tietoa pridejohtajan menneisyydestä ja että asiaa pidetään erittäin vakavana.

Aikaisemmin tällä viikolla tuli esiin väite, että toinen pridejohtaja korkella Tukholma Priden organisaatiossa on ostanut seksiä alaikäiseltä pojalta.

Tukholma Pride on Pohjolan suurin Pride-tapahtuma, joka järjestää EuroPriden ensi kesänä.