Naisten tuomio yrityksestä harrastaa lesboseksiä oli raipparangaistus, jonka täytäntöönpanoa tuijotti sata ihmistä. Tuomiota kritisoi malesialainen kansanedustaja Charles Santiago, joka twiittasi tapahtuneesta, kertoo The Guardian.

– Meidän on lopetettava lhbt-yhteisön jahtaaminen. Meidän pitää lopettaa heidän yksityisyytensä loukkaaminen. Meidän pitää lopettaa heidän hyväksikäyttönsä. Meidän on kasvettava yhteisönä ja opittava kunnioittamaan monimuotoisuutta”, hän kirjoitti.

Santiago sanoi, että hallitus valittiin rakentamaan yhtenäisyyttä ja siksi sen on kumottava kaikki homoseksuaalisuudesta rankaisevat lait ilman viivytyksiä.

Santiago sai kannatusta muilta poliitikoilta. Toinen kansanedustaja, Khairy Jamaluddin, kirjoitti Twitterissä, että ”islam opettaa meitä kunnioittamaan jokaisen ihmisen arvokkuutta”. ”Armon tulee tulla ennen rankaisua”.

Parlamentin jäsen Hannah Yeoh reagoi rangaistukseen antamalla lausuman: ”Opetus ei toimi tällä tavalla”.

Kaksi naista, iältään 22 ja 32, pidätettiin sharialain perusteella huhtikuussa, kun heidät löydettiin autosta aikeissa harrastaa seksiä keskenään. Tuomion määräsi korkein sharia-oikeus Terengganussa, Malesian konservatiivisella koillisalueella. Malesian laki ei raipparangaistusta salli, mutta se on sallittu sharia-laissa, jonka osa osavaltioista on ottanut käyttöön.