Oscar-palkittu näyttelijä Anne Hathaway sai hyväntekeväisyysgaalan osanottajat kyyneliin viime viikonloppuna lähettäessään sydämellisen viestin 10-vuotiaalle transtytölle nimeltään Ella.

Hathaway vastasi puheessaan tytön hänelle lähettämään kirjeeseen. Tyttö on nimennyt itsensä Hathawayn roolihahmon Ella Enchantedin mukaan.

Kirjeessään Ella kiitti Hathawayta rohkeudesta antaa tukensa.

– Ella kultaseni, haluan kertoa sinulle yhden asian, ei vaadi mitään rohkeutta rakastaa sinua”, Hathaway sanoi puheessaan lavalla, kertoo Gay Star News.

Hathaway oli Human Rights Campaingin juhlaillalisella New Yorkissa, missä hän sai HRC:n National Equality palkinnon. Palkinto myönnettiin Hathawaylle hänen uskomattomasta lahjakkuudestaan ja rohkeasta aktivismista, joiden avulla hän käyttää globaalia näkyvyttään tukeakseen lhbtq-yhteisöä.

Hathaway totesi puheessaan myös olevansa järkyttynyt siitä, mitä hän näkee päivittäin ja tiedostavansa miten etuoikeutetussa asemassa hän itse on, sillä se on tuonut hänet vahingollisen ja laajalti hyväksytyn myytin keskipisteeeseen. Hän kertoi oppineensa vastustamaan tuota myyttiä vietettyään aikaa lhbti-yhteisössä ja vanhemman veljensä avulla. Hathawayn veli on homo.

– Se myytti on, että homous pyörii heterouden ympärillä, että transsukupuolisuus pyörii cis-sukupuolisuuden ympärillä ja että kaikki rodut pyörivät valkoisuuden ympärillä.

– Arvostan tätä yhteisöä koska yhdessä emme aio vain kyseenalaistaa tätä myyttiä, me tulemme tuhoamaan sen.

– Revitään tämä maailma alas ja rakennetaan parempi.

Katso Hathawayn puhe tästä.