Viime yönä Yhdysvalloissa käydyissä välivaaleissa koettiin historiallinen hetki, kun avoimesti homo Polis seuraa kuvernöörinä demokraattikolleegaansa John Hickenlooperia.

Vaalikampanjansa aikana Polis kertoi avoimesti lapsistaan ja kumppanistaan ja nosti esiin eroa itsensä ja Trumpin välillä.

– Tässä Coloradolla on mahdollisuus iskeä tikulla silmään Mike Penceä, joka ei ole ihan perillä siitä millainen Amerikka on tänään, totesi Polis puheessaan aikaisemmin tänä vuonna.

Polis voitti 52 prosentilla vastustajansa Walker Stapeltonsin, jonka äänisaalis oli 45 prosenttia. Polisin voittoa pidetään myös suurena voittona USA:n lhbtq-liikkeelle. Useat suuret sateenkaarijärjestöt ilmaisivat, että tapahtuneella tulee olemaan merkittävä vaikutus tulevissa vaaleissa.

– Kun Jared Polis nähdään ensimmäisenä avoimesti homoseksuaalina kuvernöörinä, saavat monet lapset ja teini-ikäiset tänään ajatella, että ”Minusta tulee jonain päivänä osavaltioni kuvernööri”. Hänen voittonsa tulee varmasti innostamaan monia, sanoo Rea Carey, National LGBTQ Task Force Action Fundin edustaja.

Jared Polisi on toinen lhbtq-henkilö koskaan, joka voittaa kuvernöörinpaikan amerikkalaisessa osavaltiossa. Oregonin istuva kuvernööri Kate Brown on biseksuaali. Mukaan voidaan myös laskea New Jerseyn Jim McGreevey, joka tuli kaapista kuvernöörinä ollessaan.

Muita merkille pantavia seikkoja viime öisissä vaaleissa oli, että naispuolisten edustajien määrä edustajainhuoneessa nousi 84:stä yli sadan, Michiganin Rashida Tlaib ja Minnesotan Ilhan Omar ovat ensimmäiset kongressiin valitus musliminaiset ja demokraatit Sharice Davids ja Deb Haaland ovat ensimmäiset naiset USA:n alkuperäisväestöstä, jotka on valittu kongressiin. Davids, joka on lesbo, on samalla ensimmäinen Kansasista valittu lhbtq-kongressiedustaja.

Polisin kannattajan juhlivat vaalitulosta.