Haku Miss ja Mr. Gay Finland -kilpailuihin on käynnissä 22. huhtikuuta saakka. Mukaan halutaam persoonallisia osallistujia toimimaan hyvän tahdon lähettiläinä ja esikuvina suomalaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Kilpailut käydään 14. ja 15. kesäkuuta.

– Tänä vuonna valitaan seitsemäs Miss Gay Finland. Se on hyvä luku! Seitsemän kääpiötä, seitsemän veljestä, seitsemän Harry Potteria – ja pian seitsemän Miss Gay Finlandia. Innolla odotamme näkevämme jälleen upean moninaisia hakijoita, jotka ovat valmiita toimimaan edustajina siitä kuinka jokainen voi loistaa juuri omanlaisenaan. Ei ole mitään tiettyä tyyppiä, vaan sinä olet sopiva​, hehkuttaa Miss Gay Finland -tuottaja ja Miss Gay Finland 2016 Helmi Jokinen.

Mr Gay Finland -kilpailulla on tänä vuonna juhlavuosi, Mr. Gay Finland valitaan jo kymmenennen kerran. Ensimmäinen Mr Gay kruunattiin kesäkuussa 2010.

– Kilpailussa on nähty yhdeksän vuoden aikana rohkeita, ulospäinsuuntautuneita ja persoonallisia miehiä, jotka ovat pitäneet esillä ajankohtaisia seksuaalivähemmistöjä koskevia asioita. Toivomme mukaan eri-ikäisiä homomiehiä, joilla on ennen kaikkea sisäistä komeutta sekä persoonallisuutta. Kannustammekin hakemaan mukaan kilpailuun ikään, vartalon malliin tai ihonväriin katsomatta,​ kertoo Mr. Gay Finland -kilpailun tuottaja ja Mr. Gay Finland 2012 Janne Tiilikainen.

Kilpailuihin voi hakea aina 22.4.2019 saakka osoitteissa www.missgayfinland.fi ja www.mrgayfinland.fi. Finalistit julkaistaan 27. toukokuuta.

Miss Gay Finland 2019 valitaan perjantaina 14.  ja Mr. Gay Finland 2019  lauantaina 15. kesäkuuta ravintola DTM:ssä. Voittajat kruunaa molemmissa kilpailuissa valitsijaraati. Yleisön suosikki valitaan tekstiviestiäänestyksen perusteella.

Kilpailuilla tueataan vuosittain vaihtuvaa hyväntekeväisyyskohdetta. Tänä vuonna tuotot ohjataan Setan nuorisotyöhön.