Helsinkiläisen taloyhtiön yhtiökokous on hyväksynyt Pride-liputuksen, kertoi Helsingin Sanomat keskiviikkona. Taloyhtiön hallitus esitteli taloyhtiön päättävälle elimelle esityksensä, jonka mukaan liputus voidaan talon saloissa järjestää myös muina kuin virallisina liputuspäivinä ja myös muilla kuin Suomen lipulla. Esityksessä prideliputus oli esimerkkinä mahdollisesta tulevasta liputuksesta.

Asunto-osakeyhtiö Isolokki sijaitsee Arabianrannassa lähellä kauppakeskusta, se on suurehko taloyhtiö, sillä siinä on yli 140 huoneistoa. Taloyhtiön hallituksen jäsen Anton von Martens vahvisti QX:lle, että talon saloissa nähdään perinteinen universaali sateenkaarilippu.

Pride-lipun valintakin on politiikkaa – etenkin Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa

Perinteisesti Pride-liputukset on tehty vakiintuneella jo pian puoli vuosisataa käytössä olleella sateenkaarilipulla, joka on ideaalinen esitys tasa-arvosta ja inklusiivisuudesta – sen väriraidat ovat abstrakteja eivätkä yleisistä harhaluuloista poiketen viittaa mihinkään ihmisryhmiin.

Viimeisen parin vuoden aikana vaakintunutta sateenkaarilippua on korvattu virallisissakin liputuksissa progressiivisella Pride-lipulla, jonka väriraidat sateenkaarilipusta poiketen on nimetty eri seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille sekä lisäksi muiden muassa etnisille ryhmille. Lipuilla on siten erilainen viesti. Progressiivisen Pride-lipun synty liittyy ensisijaisesti Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaan, joka tuntuu tänä päivänä tunkevan muidenkin maiden ihmisten elämään.

Viime vuonna jopa Helsingin kaupunki liputti pelkästään progressiivisella lipulla, mikä yllätti monet, eikä pelkästään iloisesti.

Lue lisää: Pitääkö Pride-lipun muuttua – ”Uusi Pride-lippu on rasistinen, leimaava ja syrjivä”

Lue lisää: Helsingin kaupunki liputtaa progressiivisella Pride-lipulla

 

 

(9.6.2021 Lisätty tieto taloyhtiön valitsemasta lipusta)