Kansanedustaja Jukka Mäkynen (ps) sai Ilkka-Pohjalaiseen aiemmin tällä viikolla läpi mielipidekirjoutuksensa ”Pride tuli ja Pride meni”, jossa hän arvostelee Yhdysvaltojen esimerkkiä seuraavaa tapahtumaa.

Mäkynen toteaa, että ”Suomessa on seksuaalivähemmistöillä varsin hyvät – ellei maailman parhaat – oikeudet”. Pride-tapahtumat ovat hänen mielestään liikaa ja kestävät liian pitkään, eivätkä edistä todellista tasa-arvoa. Tästä hän ottaa esimerkkinä sen, että hetero ei voi mennä Pride-kulkueeseen julistamaan avioliiton olevan vain miehen ja naisen välinen. Hän jatkaa tuomalla esiin sateenkaariliputtavien suuryritysten tekopyhyyden ja paheksuu verovarojen käyttämistä liikennemerkkien tai henkilötunnusten vaihtamiseen sukupuolineutraaleiksi.

Mäkynen toteaa, että kouluissa ja varhaiskasvatuksessa ei tule identiteettiä hämmentää eikä Priden sanomaa julistaa. Mäkysen mielestä siniristilippu riittää merkiksi tasa-arvosta.

Ilkka-Pohjalainen uutisoi myöhemmin että Mäkysen mielipidekirjoituksesta on tehty rikosilmoitus sillä perusteella, että se ”halventaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa”.

Mäkysen kirjoitus on tuttua perussuomalaisten suunnalta tulevaa populisista ja epäloogista kommentointia. Kirjoituksen perusteella Mäkynen ei ymmärrä tai ei halua ymmärtää, että Pridella edistetään sekä seksuaalivähemmistöjen että sukupuolivähemmistöjen asemaa ja näkyvyyttä yhteiskunnassa, mikä ei ole heteroilta pois, sellaisen väittäminen on perusesimerkki homofobiasta tai laajemmin lhbtqi-fobiasta. Siksi suppeiden avioliittokäsitysten ajaminen ei kuulu Prideen. Mäkynen myös edistää haitallista näkemystä siitä, että seksuaali- tai sukupuoli-identiteetti pulpahtaisi jostain tyhjiöstä myöhemmällä iällä ja että lapset olisivat siitä jollain tapaa vapaita. Tällaisista ajatuksista on vain muutama askel Venäjän ja Puolan ja vastaavien tielle, missä aletaan hillitsemään ”homopropagandaa” ja kieltämään Prideja.

Mäkynen on jäsen eduskunnan perustuslakivaliokunnassa ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa, hän on ammatiltaan rakennusmies, verkkosivuillaan hänen iskulauseensa on ”maalaisjärkeä päätöksentekoon”.