Kuvernööri esti transnaisten liikuntakiellon voimaantulon

Utahin senaatti äänesti 4. maaliskuuta läpi lakiehdotuksen, joka olisi estänyt transnaisia osallistumasta koululiikintaan osavaltiossa. Laki ei kuitenkaan tule voimaan, sillä osavaltion kuvernööri, republikaani Spencer Cox käytti veto-oikeuttaan. ”Luotan ystävällisyyteen, armoon ja myötätuntoon”, Cox totesi senaatilla ja selvitti, että hän ei ole mikään transsukupuolisuuden asiantuntija ja hänellä on vaikeuksia sen ymmärtämisessä, mutta hän on oppinut paljon transyhteisöltä. ”He ovat upeita lapsia, jotka käyvät läpi suurta kamppailua”. (QX.se)

Australialainen koulu iski jälleen

Citipointe Christian College Australian Brisbanessa päästi otsikoihin muutama kuukausi sitten vaatiessaan oppilaiden vanhempia sitoutumaan koulun – ahtaisiin – arvoihin: homoseksuaalisuus määriteltiin synniksi ja rinnastettiin pedofiliaan ja insestiin. Vaatimuksesta jouduttiin peräytymään, kun 150 000 allekirjoitti vastalauseen. Nyt sama koulu on keksinyt vaatia opettajiaan allekirjoittamaan sopimuksen, jossa nämä sitoutuvat kertomaan vain olevansa heteroita, homoudesta ei saa puhua tai muuten tulee potkut. (QX.se/Guardian)

Dave Chappelle on ”transfobinen nero”

Koomikkotähti Dave Chappelle on monen mielestä loukannut transyhteisöä ja laskee jopa itsensä kuuluvaksi ”Team TERFiin”. Nyt hänen kollegansa lhbtq-liittolainen Katy Griffin on sanonut, että Chappelle ei ole puheillaan tehnyt mitään hallaa homoille. ”Rakastan Davea ja pidän häntä nerona. Pidän häntä myös transfobina”. Podcastissa Grifin kuitenkin toteaa, että ei katso kollegansa loukanneen transihmisiä. (QX.se)

Kathy Griffin

80-luvun legendat pistivät hynttyyt yhteen ja tekivät uuden sinkun

Ensin oli Soft Cell, hieman myöhemmin aloitti Pet Shop Boys. Nyt kaksi gaybändiä ovat julkaisseet yhteisen sinkun Purple Zone. Aluksi Pet Shop Boysien piti vain tehdä miksaus, mutta yhteistyö kasvoi. ”Tämä kappale on täydellinen yhdistelmä heitä ja meitä”, totesi Marc Almond. Neil Tennant  ja Chris Lowe jatkoivat hehkutusta omassa tiedotteesaan.

Mean Girls -hunkki sai isot häät

Klassisesta high school -sarjasta tuttu näyttelijä Jonathan Bennett ja juontaja Jaymes Vaughan ovat olleet yhdessä jo viisi vuotta ja kosintakin tapahtui 2020, viime viikonloppuna oli viimein häiden aika, niitä juhlittiin Meksikossa 104 läheisen kanssa. Molemmat sulhot luonnehtivat tapahtumaa todellisiksi unelmahäiksi. ”Sain viedä vihille parhaan ystäväni”, sanoi Vaughan. (QX.se)

Jonathan Bennett ja tuore aviomies Jaymes Vaughan.