Disney saa rangaistuksen osoitettuaan tukeaan hlbtqi-yhteisölle

Disney otti kantaa Floridan ”Don’t Say Gay” lakiin ja nyt se saa kärsi. Viihdejätti on vuodesta 1967 alkaen nauttinut osavaltion sille myöntämästä veroedusta, joka on koskenut yhtiön omistamaa laajaa maa-aluetta, jolla Disney World sijaitsee. Nyt Floridan republikaanienemmistöinen senaatti on äänestänyt läpi päätöksen lopettaa Disneyn erityisasema. Muutoksen voimaantulo vaatii vielä kuvernöörin allekirjoituksen, mitä pidetään varmana sillä muutos lähti hänen ehdotuksestaan. (QX.se/The Verge)

Florida kieltää transnuorilta identiteetin mukaisen pukeutumisen

Florida on kieltänyt hormonihoidot alle 18-vuotialta 20. huhtikuuta alkaen. Samalla kiellettiin niin sanottu ”sosiaalinen transitoituminen”. Se koskee nimen ja pronominien käyttöä sekä pukeutumista muun kuin syntymän yhteydessä määritellyn sukupuolen mukaisesti. (QX.se)

Queer Eyes -tähti pahoinpideltiin ja jätettiin kuolemaan hänen ollessaan 5-vuotias

Tan France kertoi Iso-Britanniassa kokemastaan rasismista This Morning aamuohjelmassa uuteen kirjaansa liittyen. Hän kertoi tulleensa miesjoukon pahoinpitelemäksi matkallaan kouluun. France kertoi, että kyseessä ei ollut mitenkään harvinainen tapaus Doncasterissa. Hän kertoo alkaneensa vaalentaa ihoaan, koska ei halunnut, että häntä pidetään aasialaisena ja että hän siten saisi olla rauhassa. (QX.se)

Queer Eye -sarjan Tan France

Liza Minelli pakotettiin rullatuoliin Oscareissa

Gayikoni Liza Minelli, 76, jakoi Oscar-gaalassa Vuoden elokuva -palkinnon yhdessä Lady Gagan kanssa. Minelli tuli lavalla pyörätuolissa – vastoin omaa tahtoaan. Järkyttävän tiedon kertoi Minellin ystävä Michael Feinstein, joka oli mukana backstagella todistamassa tapahtunutta. Pyörätuolista ei ollut etukäteen puhetta, vaan siitä kerrottiin viisi minuuttia ennen lavalle menoa ja Minelli pakotettiin siihen protestoinnistaan huolimatta. Minelli oli järkyttynyt tilanteesta vielä lavallakin. Minelli on kärsinyt selkäkivuista. (QX.se/Page Six)

Liza Minnelli ja Lady Gaga jakamassa palkintoa Oscareissa 2022.