Kymppitonni on televisiovisailu, joka luotiin 80-luvulla Riitta Väisäselle. Kymppitonni aloitti MTV:llä 1985 ja se pyöri 20 vuotta. Sen jälkeen se on palannut kahdesti 2009-2011 ja 2012-2016. Ensi vuonna Kymppitonni palaa jälleen, nyt kanava on FOX ja juontajaksi tulee Cristal Snow.

Sain Cristalin kiinni junamatkalta ja hän vastasi muutamaan kysymykseen QX:lle.

– Kun sain puhelun, että kanava haluaisi minut juontamaan, se tuntu jotenkin todella oikealta. Olen halunnu tosi pitkään gameshow- tai talkshow-tyylisen ohjelman, joten kun se vihdoin tapahtui, tuli vaan sellainen iso ’jes! Vihdoinkin!’ Tottakai minua jännittää, mutta enemmän olen vaan innoissani. Odotan että päästään kuvaamaan ja viettämään hauskaa aikaa tuttujen julkkisten kanssa- ja tietysti sitä, että tapaan uusia tyyppejä, tunnustaa Cristal Snow.

– Vanhana missinä ajattelin heti, että pakko pyytää sinne paljon jääkiekkoilijoita! Sehän muuten minua ja Riittaa yhdistää. Me ollaan molemmat missejä, naurahtaa Cristal.

Millainen on Cristalin Kymppitonni? Pyritkö säilyttämään Riitalle tunnusomaiset hassut polveilevat monologit? Riitan muita tavaramerkkejä oli hiuskiehkuroiden pyörittely ja vahva oma tyyli, mitä tulee tilalle?

– Minä en ole Riitta. Riitta on luonut Speden kanssa pelin joka on tv-historiaa. Olisi mautonta yrittää matkia tai imitoida Riitan tyyliä. Pelissä on tietyt säännöt joita seurataan ja mun juontotyyli tulee olemaan Cristal Snowmaisia.

– Haluan luoda sinne sellaisen hauskan peli-iltafiiliksen. Perheeni on kova pelaamaan lautapelejä ja haluisin tuoda sellaista ystävällistä, hauskaa, piikittelevää tunnelmaa. Minusta sellainen on parasta kun pelataan pelejä, kun jengi paukuttelee henkseleitään ja läppä lentää. Onneksi en itse ole pelaamassa. Olen huono häviäjä.

– Yksi asia mitä voin paljastaa, on että minulla stailini tulee olemaan yllätyksiä täynnä. Meillä on upea tiimi jonka kanssa suunitellaan älyttömiä ja yllätyksellisiä lookkeja.

– Minä rakastan kun minua puetaan. Se on mun lempiharrastus. Aina ollut. Mutta en itse jaksa olla arjessa kauhean tyylikäs. Tämä ohjelma mahdollistaa sen ja se on upeeta. Saara Sarvas tulee suunnittelemaan meikit ja hiukset Ja Mikko Vainio stailaa

Olet itsekin tehnyt dragia, jännittääkö, tuleeko sinustakin dragien queenien suosikkihahmo kuten Kymppitonnin Riitta on ollut?

– Olen vain yhden dragin ikinä nähnyt imitoivan minua ja se oli NikoLa. Hän teki mun musavideoista sellaisen älytömän potpurrin. Se oli kuin sata kissanpentua olis halannu mua – niiden partaveitsen terävillä kynsillä, nauraa Cristal.

– Se olisi upeeta. Sitä odotellessa

Oliko sinulla joku aivan ehdoton suosikki tai ryhmä, jonka halusit Kymppitonniin kisaamaan?

– Sain tehdä oman listan ketä haluan, mutta en paljasta sitä vielä.

Tuleeko esiintymiseesi leikittelyä sukupuolirooleilla?

– Noh, sitähän minä olen tehnyt tässä koko urani. Miksi se loppuisi nyt. Tuntuu, että nyt se vasta räjähtää liitoksistaan!

Kymppitonni alkaa ensi keväänä FOXilla. Jokaisessa jaksossa viisi julkisuuden henkilöä yrittää ratkaista sana-arvoistuta annettujen vihjeiden perusteella. Jokaisen jakson eniten pisteitä kerännyt pääsee finaalijaksoon, jossa kisataan kymppitonnin potista.

Riitta Väisänen omistaa Kymppitonnin formaatin. Hän kommentoi visailunsa paluuta Iltalehdelle.

– Olen hyvin iloinen, että se tekee jälleen paluun. Cristal saa pistää parastaan jos haluaa lyödä minun ennätykseni ja juontaa ohjelmaa yli 3000 jaksoa!