Kritiikki alkoi pian Scarlett Johanssonin saatua Danten roolin tulevassa elokuvassa Rub & Tug. Elokuvan ohjaaja Rupert Sanders ohjasi myös Scarletin edellisen suurelokuvan Ghost in the Shell. Tuolloinkin hänen rooliaan arvosteltiin rankasti, koska hän valkoihoisena näyttelijättärenä esitti aasialaista hahmoa.

Ja sama kritiikki sai Twitterin kuumaksi Rub & Tug -elokuvan kuvausten alla. Scarletin päätöstä ottaa rooli vastaan pidettiin tuohoontuomittuna. Koettiin vääräksi, että cis-nainen esittää transmiestä sen sijaan, että roolissa olisi oikeasti transtaustainen näyttelijä.

Ensimmäisissä kommenteissaan kritiikistä Bustle-lehdelle Scarlett kehotti ottamaan yhteyttä Jeffrey TamborinJared Leton ja Felicity Huffmanin edustajiin, sillä nämä näyttelijät ovat aikaisemmin tehneeet transrooleja.

Nyt Scarlett Out Magazinelle antamissaan kommenteissa perääntyy roolista ja ulostulostaan.

– Koska roolini Dante Tex Grillinä on nostanut esiin eettisiä kysymyksiä, olen päättänyt vetäytä projektista. Kulttuurinen ymmärryksemme transihmisistä kehittyy edelleen ja olen oppinut transyhteisöstä paljon uutta viimeisten kommenttieni jälkeen ja ymmärtänyt, että kommenttini olivat sopimattomia. Ihailen ja kunnioitan transyhteisöä ja olen kiitollinen siitä, että tämä keskustelu monimuotoisuudesta ja representaatiosta elokuvissa on alkanut.

– Minusta olisi ollut upeaa saada mahdollisuus tuoda eloon Danten rooli. Mutta ymmärrän miksi monet kokevat, että transihmisen tulee tehdä tämä rooli.