Reilu viikko sitten Nicki Minaj ilmoitti esiintyvänsä Saudi-Arabiassa. 18. heinäkuuta hän esiintyisi Jeddah World Fest -tapahtumassa pidemmän konsertin verran. Tähden ilmoitusta seurasi itsestäänselvästi myrsky hänen Twitter-tilillään, koska Saudi-Arabin lainsäädäntö ei ole erityisen ihmisoikeusystävällisiä.

Nyt Minaj on puhunut asiasta julkisuuteen ja pyytänyt anteeksi huonoa arvostelukykyään ja kertoo, että puutteet naisten ja hbtq-ihmisten oikeuksissa ja sananvapaudessa Saudi-Arabiassa aiheuttavat sen, että hän peruuttaa esiintymisensä.

– Harkittuani asiaa olen päättänyt, että en jatka Jeddah World Fest -konserttini valmistelua. Haluaisin mielelläni videä showni faneilleni Saudi-Arabiaan, mutta saatuani lisää tietoa maan tilanteesta, tunnen, että minun on tärkeätä osoittaa tukeni maan naisille, hbtq-yhteisölle ja vapaudelle ilmaista itseään siellä, kertoo laulaja uutistoimisto AP:lle.

Ehkä Nicki kuunteli Human Rights Foundationia (HRF), joka otti häneen yhteyttä ja pyysi häntä käyttämään asemaansa esikuvana herättämään huomion siihen, miten Saudi-Arabia toimii naisia, hbtq-ihmisiä ja sananvapautta kohtaan. HRF katsoi, että laulajan konserttisuunnitelmat istuivat erittäin huonosti siihen, että hän pari viikkoa aikaisemmin esiintyi New Yorkissa juhlistamassa World Pridea.

Saudi-Arabiassa homoseksuaalisuutta pidetään rikoksena, josta voidaan tuomita vankeutta tai kuolemantuomio. Huhtikuussa pidätettiin viisi miestä heidän tunnustettuaan harrastaneensa seksiä miehen kanssa. Vankilassa istuu useita naisten oikeuksia ajaneita aktivisteja.

Entinen One Direction-jäsen Liam Payne ja Dj Steve Aioki ovat yhä Jeddah World Festin esiintyjien listalla.