Lapsi tuntemattoman kanssa on Nelosen kohuttu ohjelma. Se on niin kutsuttu dokumentaarinen realitysarja, joka alkoi aiemmin tässä kuussa. Siinä toisilleen tuntemattomat henkilöt yrittävät saada yhdessä lapsen. Paitsi kommenttien vyöryn, on sarja saanut aikaan myös adressin ohjelman kieltämisestä, joka tosin keräsi vain reilut 300 allekirjoitusta. Ohjelma kuitenkin pyörii.

Ohjelman jujuna on se, että siihen osallistuvilta puuttuu myös kumppani.

Lohjalainen Riina, 30, ja Tallinnassa asuva Ari, 43, huomasivat jo alkumetreillä, että heillä on paljon yhteistä, kertoi Ilta-Sanomat viikko sitten. Muut osallistujat spekuloivat, että parilla saattaisi olla jopa jotain romanttista. Mutta tällä viikolla tuleekin yllätys. Riina on saanut muilta osallistujilta kuulla, että Ari onkin homoseksuaali. Ari ei ollut katsonut tarpeelliseksi kertoa asiasta, eikä Riina ollut tarttunut Arin vihjeisiin.

– Ei edes tullut mieleen ottaa sitä puheeksi, koska niin kuin sanoin, en pidä sitä kovin tärkeänä asiana. Olen mitä olen, miksi sitä tuoda esille. Sivuutin omasta mielestäni asiaa, mutta hän ei sitten tarttunut siihen millään tavalla, Ari kertoo ohjelmassa.

Riina tarvitsi tilaa sulatellakseen tietoa ja hänen reaktionsa järkytti muita osallistujia.

Ohjelman konseptiin kuuluu myös asiantuntijoiden konsultaatioapu. Ari nähdäänkin puhumassa seksuaalisuudestaan ja toteamassa, että asia on ollut hänelle todella vaikea ja että hänelle on ollut vaikeaa määritellä omaa seksuaalisuuttaan tyhjentävästi.

Lapsi tuntemattoman kanssa kello 21 Nelosella.